Ingezonden persbericht

Sebastiaan Bleekemolen toont snelheid in Porsche Supercup

Barcelona (E), 9 mei 2004. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) heeft wederom laten zien dat de deelnemers aan de Porsche Supercup rekening met hem moeten houden. In het voorprogramma van de Grand Prix van Spanje op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona behoorde hij weer tot de snellere coureurs. Door een tik vlak na de start kwam hij helaas niet verder dan de negende plaats. Michael Bleekemolen werd mede door remproblemen veertiende.

Na zijn vijfde plaats op het circuit van Imola waren de verwachtingen rond Sebastiaan Bleekemolen hooggespannen. Hij begon de tweede race van de Porsche Supercup vanaf de negende startpositie. "Na de start lag ik achtste, tot ik in de eerste bocht een tik kreeg van David Saelens en ik even naast de baan terechtkwam", blikte Bleekemolen jr. op zijn start terug.

"Ik hervatte de race als elfde, later kon ik nog twee plaatsen goedmaken. Door mijn uitstapje na de start verloor ik de aansluiting met de kop, in de zeer competitieve Supercup rijd je een gat niet meer dicht. Ik had verder naar voren kunnen eindigen. Mijn auto was goed, ik reed dezelfde tijden als de rijders op de vijfde en de zesde plek."
Sebastiaan is tevreden over zijn snelheid. "Een podiumplaats is zeker niet onrealistisch", aldus de beste Nederlander in het internationale veld. "Vandaag eindigde ik vlak achter Christian Menzel en vlak voor Dominik Farnbacher, de nummers twee en drie op Imola. Zo klein zijn de verschillen."

Michael Bleekemolen (Aerdenhout) moest door wegliggingsproblemen genoegen nemen met de veertiende startpositie. Michael: "Ik reed een vrij eenzame race, bovendien kampte ik met niet optimaal functionerende remmen." Hij werd uiteindelijk veertiende. Michael kijkt uit naar de volgende race, op 23 mei in de straten van Monte Carlo. "Het wordt mijn 25ste start daar", aldus de routinier. "Sebastiaan heeft ook al veel ervaring op het stratencircuit opgedaan. We verwachten mede daarom goed te presteren."

Evert Kroon werd bij de start geraakt door Simon Frederiks. De derde rijder van Team Bleekemolen spinde en werd uiteindelijk achttiende.

Uitslag Porsche Michelin Supercup, Barcelona (E):

1. Wolf Henzler (D), 14 ronden in 26:07.009 minuten (=148.529 km/h); 2. Klaus Graf (D), op 3.261 sec; 3. Alessandro Zampredi (I), op 3.905; 9. Sebastiaan Bleekemolen, op 15.447; 14. Michael Bleekemolen, op 27.171; 18. Evert Kroon op 76.778.

---

Voor de redactie,