Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 9 mei 2004


* PREVENTIEF FOUILLEREN IN OUDE NOORDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield van zaterdagavond half zeven tot zondagmorgen één uur een actie preventief fouilleren in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden. Op straat -Tochtstraat, Tollenstraat, Bergweg en Witte Zwaanhof- werden 382 personen gefouilleerd en 122 auto's gecontroleerd. Er werden 10 personen aangehouden op grond van de wet Wapens en Munitie, één op grond van de Opiumwet en vijf steek- en drie slagwapens werden in beslag genomen.


* AUTO IN GREPPEL; LEVENLOOS LICHAAM AANGETROFFEN

POORTUGAAL - Omstanders troffen zondagmorgen omstreeks half twee in een greppel op de Schroeder van de Kolklaan een auto, waarin twee gewonde mannen (23 en 22 jaar en afkomstig uit Barendrecht en Poortugaal), aan. Onder de auto bevond zich het levenloze lichaam van een man (identiteit onbekend). Het is nog onduidelijk of de overleden man een inzittende van de auto, of een passant was. Brandweerpersoneel haalden de twee slachtoffers, die bekneld waren geraakt, uit hun benarde situatie. Beide mannen werden, met onder meer een hersenschudding en gebroken ribben, door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Van de 23-jarige autobestuurder werd het rijbewijs in beslag genomen. Politiemensen van Opsporing van het district Zuid stellen een onderzoek naar de nadere toedracht in.


* ZO'N VIJFTIG AUTO'S BEKRAST
RIDDERKERK - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in Ridderkerk een spoor van vernielingen achtergelaten. Zo'n 50 auto's die stonden geparkeerd in de Van Beethovenstraat, Bizetstraat, Ravelstraat, Handelstraat en Mendelsohnstraat werden in de nachtelijke uren bekrast. De krassen waren met een onbekend voorwerp onder meer aangebracht op de motorkap en op de zijkant van de auto's. Daarnaast werden van enkele auto's het slot vernield. De politie van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek naar de verdachte(n) in.


* AUTODIEVEN AANGEHOUDEN; VUURWAPEN AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zondagmorgen omstreeks kwart voor vier in de Prins Frederik Hendrikstraat twee mannen (28 en 18 jaar en afkomstig uit Schiedam en zonder vaste woon- of verblijfplaats) aan. Beide mannen hadden een auto gestolen. Politiemensen zagen de gestolen auto, waarin de verdachten, rijden op de Boompjes en zetten een achtervolging in, maar raakten de auto even later kwijt. Kort hierop werd deze, zonder inzittenden, aangetroffen op de Prins Hendriklaan. Op aanwijzing van een omstander, werden de twee verdachten onder een geparkeerd staande bestelbus aangehouden. Tevens werd onder de bus een geladen vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* FIETSER GEWOND NA AANRIJDING MET AUTO
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks vijf uur raakte op de Dordtsestraatweg een 70-jarige fietser uit Rotterdam gewond, nadat hij werd aangereden door een auto bestuurd door een 30-jarige vrouw uit Rotterdam. De man, die op het fietspad reed en onder invloed was van alcoholhoudende drank, stak onverwachts de rijbaan over. De daar rijdende 30-jarige automobiliste probeerde nog krachtig te remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Als gevolg van het verkeersongeval, liep de man een ingeklapte long en wervelletsel op. Het slachtoffer werd door personeel van de Traumahelikopter en Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond gestabiliseerd, waarna hij werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Tegen de 70-jarige Rotterdammer werd proces verbaal opgemaakt.


* WINKEL OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen werd een winkel in de Van Noortwijckstraat overvallen. Omstreeks half twaalf drongen twee mannen de winkel binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd een 55-jarig personeelslid gesommeerd de kassa te openen. Hierbij werd het slachtoffer met het vuurwapen op zijn hoofd geslagen. Met een onbekend geldbedrag renden de overvallers vervolgens de winkel uit en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.


* GESTOLEN AUTO IN BESLAG GENOMEN; VUURWAPENS AANGETROFFEN

ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag zetten politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster op de Tolhuislaan een achtervolging in, op een auto die werd bestuurd door een 28-jarige man uit Rotterdam. De man had de auto, die vrijdagavond jl. in de Casimirstraat stond geparkeerd, gestolen. In de Timorstraat werd de verdachte klemgereden, waarna hij de auto uitstapte en wegrende. In de Delistraat vluchtte de man een café' binnen, waar hij werd aangehouden. In de auto werden twee vuurwapens, waarvan ''n imitatievuurwapen, een koevoet en een computer aangetroffen. De 28-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Uitgave zaterdag 8 mei 2004

* AANRIJDING TUSSEN VRACHTWAGEN EN SNORFIETS

RIDDERKERK - Vrijdagmorgen omstreeks tien uur raakten op de T-splitsing van de JHR. van Karnebeekweg met de Mr. Kesperweg een 50-jarige vrouw uit Ridderkerk en haar 15-jarige dochter gewond, nadat zij werden aangereden door een vrachtwagen bestuurd door een 39-jarige man uit Benschop. De vrachtwagenbestuurder sloeg op de splitsing rechtsaf, maar zag hierbij beide slachtoffers, die op één snorfiets reden, over het hoofd. Als gevolg van de aanrijding raakte een voet van de 50-jarige vrouw onder een vrachtwagenwiel beklemd. Beide slachtoffers werden, respectievelijk met onder meer botbreuken en een verbrijzelde voet, door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* ACTIES PREVENTIEF FOUILLEREN TARWEWIJK EN BLOEMHOF

ROTTERDAM - Politiemensen van de districten Zuid en Feijenoord-Ridderster hielden vrijdagmiddag en -avond twee acties preventief fouilleren in de wijken Tarwewijk en Bloemhof. Tussen half twee en half tien werden 374 personen op straat gefouilleerd en 24 auto's gecontroleerd. In totaal werden vijf steekwapens en een kleine hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen. Deze acties zijn gehouden in het kader van de speciale aanpak Tarwewijk-Bloemhof. Bij deze acties, die zeker nog tot 1 oktober duren, zijn politie, Stadstoezicht, deelgemeenten Feijenoord en Charlois, andere diensten en organisaties en vooral ook, de bewoners bij betrokken.


* OPENBAAR VERVOERSCONTROLE
vrijdagavond en zaterdagmorgen samen met RET-personeel op het station Alexander een openbaar vervoerscontrole. Tussen zes en twee uur werden in totaal 602 reizigers gecontroleerd. Tegen 124 van hen werden processen-verbaal opgemaakt voor onder meer geen geldig plaatsbewijs, overlast en het niet kunnen overleggen van een identiteitsbewijs tijdens het zwartrijden. Daarnaast werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor het nuttigen van alcoholhoudende drank op de openbare weg, het rijden zonder een bromfietshelm en het negeren van een rood verkeerslicht.


* APPARATUUR VOOR VERVAARDIGEN DRUGS IN KELDERBOX AANGETROFFEN

Politiemensen stelden vrijdagmiddag omstreeks kwart voor één, naar aanleiding van een brandmelding, een onderzoek in een kelderbox in de Wilkstraat in. In de kelderbox werden grote hoeveelheden stoffen, alsmede apparatuur welke gebruikt worden voor het vervaardigen van drugs aangetroffen en in beslag genomen. Een man en een vrouw (beiden 42 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats) werden op grond van de Opiumwet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* BROMFIETS- EN VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield vrijdagmiddag en -avond op de Coolhaven een bromfiets- en een verkeerscontrole. Tussen half drie en kwart voor negen werden in totaal 42 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer het ontbreken van gele vlakken, het rijden zonder bromfietscertificaat, het niet dragen van de helm, het rijden zonder rijbewijs, het niet handsfree-bellen, het negeren van een rood verkeerslicht en het overschrijden van de maximum toegestane snelheid.


* MOTORRIJDERS GEWOND; AUTOMOBILIST DOORGEREDEN

ROTTERDAM - Vrijdagmiddag even na vijf uur raakten op de oostbaan van de Rijksweg A16 twee motorrijders (51 en 50 jaar) en een 37-jarige bijrijdster, alledrie afkomstig uit België, gewond nadat zij moesten uitwijken voor een auto. Een nog onbekend gebleven automobilist wisselde van rijstrook, waarbij de daar rijdende motorbestuurders over het hoofd werden gezien. Beide mannen remden hierop krachtig om een aanrijding te voorkomen, maar kwamen vervolgens ten val. De automobilist reed na het ongeval door, zonder zich te bekommeren om de slachtoffers. De twee mannen en de vrouw werden, onder meer met open beenbreuk en een gebroken enkel, door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, IJsselandziekenhuis en het Sint Fransiscus Gasthuis. De rijbaan is, mede door de inzet van de Traumahelikopter, enige tijd afgesloten geweest. De politie stelt een onderzoek naar de onbekend gebleven automobilist in.