Politie Limburg-Noord

Diefstal gloednieuwe motor (extra bericht)


Datum: 09-05-2004
Tijd bericht: 20:57
Plaats: Thorn

Een gloednieuwe Suzuki-motor is zondagmiddag buitgemaakt door onbekenden, die hun kans schoon zagen op het moment dat de berijder deze even gestald had.

Een 45-jarige inwoner van Turnhout (B) reed met de zwarte Suzuki GSX 1400 K4 motor een proefrit op uitnodiging van de Belgische importeur. De man zou de motor beschrijven in een artikel voor een motorblad en dit publiceren samen met foto's die hij ervan maakte op diverse plaatsen in België en Nederland. Onderweg volgden hem voortdurend twee motorrijders op een gelijkende blauwe motor. Omstreeks 15.50 uur parkeerde de Belg zijn motor bij de VVV in Thorn om de nodige informatie te halen. Hij gebruikte slechts het stuurslot om de motor te beveiligen. Dat moment hebben de dieven gebruikt om de diefstal te plegen. De waarde van de motor bedraagt zeker ¤ 12.500,=.

De politie wijst motorrijders er voortdurend op dat het gebruik van het stuurslot niet voldoende is om diefstal van het voertuig te voorkomen. Met name in de waterrijke recreatiegebieden in midden Limburg zijn de motordieven actief.