Ingezonden persbericht


Monza, 9 mei 2004

John Bosch, Dannny Sullivan en Thomas Biagi succesvol in Italië

Barron Connor Racing tweede in 1000 KM van Monza

Het Nederlandse Barron Connor Racing heeft zojuist op het circuit van Monza een fraaie tweede plaats behaald in de GTS klasse van de fameuze 1000 KM di Monza - de eerste race om de nieuwe Le Mans Endurance Series.

Maar liefst 40 sportwagens startten vanmiddag onder een strakblauwe hemel op het razendsnelle circuit nabij Milaan. De Nederlander John Bosch en zijn teamgenoten Danny Sullivan (USA) en Thomas Biagi (I) vertrokken met hun onder Nederlandse vlag ingeschreven Ferrari 575 GTC vanaf de vierde startplaats in hun (GTS) klasse en waren tijdens de ruim vijf uur durende race constant in duel om de podiumplaatsen. Een spin van Sullivan die stuitte op twee botsende Audi's kostte hen echter drie ronden. Desondanks kwam het trio als tweede over de finish op het inmiddels drijfnatte circuit. Hun teamgenoten Mike Hezemans (NL), Jean-Denis Deletraz (CH) en Ange Barde (F) vielen halverwege de race op een derde plaats liggend stil.

John Bosch, eerder dit jaar met zijn team al tweede in de Amerikaanse 12 uur van Sebring, was uitermate tevreden: "Een prachtig resultaat voor ons nog jonge team. Samen met Ferrari hebben we de afgelopen weken hard gewerkt aan de ontwikkeling van de auto's en het is duidelijk dat we progressie hebben geboekt. We waren hier de hele week snel en reden vanaf de start om een ereplaats. We waren zelfs langdurig in gevecht om de overwinningen en weten dat we nu om het kampioenschap kunnen rijden. We hebben nog een lange weg te gaan, maar in ieder geval zijn we goed voorbereid op de 24 uur van Le Mans, waaraan we volgende maand samen met Ferrari met beide auto's zullen deelnemen."

Uitslag 1000 KM van Monza

OVERALL GTS


1 Herbert (UK), Davies (UK), Audi R8, 5 uur, 5 min, 32 sec 9 1 Lamy (Por), Bochut (F), Zacchia (CH), Ferrari 550, -19 ronden 10 2 Bosch (NL), Sullivan (USA), Biagi (I), Ferrari 575 GTC, -22 ronden

FOTO'S ( John Brooks - rechtenvrij)

(1) Ferrari 575 GTC in actie en (2) Danny Sullivan (links), John Bosch (midden) en Thomas Biagi op het erepodium van de 1000 KM van Monza.

MEER INFORMATIE (