Ingezonden persbericht Persbericht

Dierenrechtenactivisten verwijderen hekwerk

Activisten, onder de naam 'Actiecampagne Koen' hebben in de nacht van 8 op 9 mei 2004 bij een terrein in Rijswijk, waar het omstreden proefdiercentrum BPRC (Biomedical Primate Research Center) gevestigd is, onder het motto 'Ontdek je hekje' 50 meter van het hekwerk verwijderd. De actie is een signaal aan het BPRC dat activisten het terrein in Rijswijk niet uit het oog verliezen.

De activisten voeren met deze aktie, in navolging van de vele eerdere acties bij het terrein en ter ere van eerdere 'Ontdek je hekje'-akties, de druk op. Niet alleen op BPRC maar ook op haar opdrachtgever, TNO, en haar financier, de Nederlandse overheid. Het verwijderen van het hekwerk is een signaal aan de folteraars, het laat zien dat activisten, wederom, ongestraft het terrein kunnen betreden en dat zij het terrein in de gaten houden.

De nieuwe woonverblijven voor de apen van BPRC dat in aanbouw is, is volgens de activisten een aanfluiting. Een schamele verbetering van de leefomstandigheden maakt de experimenten niet minder traumatiserend of pijnlijk. De nieuwe behuizing is een belachelijke poging van BPRC om in een beter daglicht te komen staan. Activisten laten zich niet makkelijk een rad voor de ogen draaien en blijven bij de eis: BPRC moet dicht, BPRC gaat dicht.

Einde persbericht

Noot aan de redactie: De officiele site met het laatste nieuws over de campagne tegen BPRC kun je bekijken via http://www.bprcmoetdicht.org


---
BPRC moet dicht, BPRC gaat dicht! http://www.bprcmoetdicht.org


---

---

---