Ingezonden persbericht


PERSBERICHT VOOR DIRECTE PUBLICATIE 20 April 2004

PLANET ROCK PRESENTEERT THE LAST POETS IN DE EFFENAAR

Van 9 tot 15 Mei reizen The Last Poets, The Godfathers of Rap , door Nederland. Op 9 Mei zijn zij tijdens hun toer te zien in de Effenaar, in Eindhoven. Ze worden vergezeld door de band Tasha s World en andere artiesten als Track Addicts, Krewcial & Dj GUS & Tanja Saw.

Aanleiding voor de tour is het verschijnen van de roman De Laatste Dichters van Christine Otten, een intieme en gedurfde roman, gebaseerd op de levensverhalen en het werk van de legendarische Afrikaans-Amerikaanse dichtergroep The Last Poets.

Godfathers of Rap , zo worden ze tegenwoordig genoemd. In de woelige jaren zestig en zeventig schokten zij het publiek met gepassioneerde, zelfkritische gedichten. Niggers are scared of revolution. Niggers love anything but themselves. In de jaren daarna kregen The Last Poets nogal wat teleurstellingen te verwerken: in de revolutie, in elkaar, in zichzelf. Drugs overspoelden de zwarte buurten. De politieke reactie was sterker dan ooit. Families vielen uit elkaar. Eén voor één beleefden de dichters hun persoonlijke drama, dat vaak geworteld lag in de trauma s van hun jeugd: de armoede, de afwezigheid van vaders, het racisme, het geweld en (soms) seksueel misbruik.Toch wisten ze zichzelf te overwinnen; ze bleven poëzie schrijven en voordragen. Ze doen dat tot op de dag van vandaag.

Tijdens een avondvullende voorstelling treden Umar Bin Hassan, Abiodun Oyewole en Don Babatunde Eaton op, twee dichters en een meesterdrummer die nog altijd actief zijn onder de naam The Last Poets. Tevens zullen gerenommeerde Nederlandse en Vlaamse artiesten op eigen wijze uitdrukking geven aan hun betrokkenheid bij het werk van The Last Poets. Geïnspireerd door de roman van Otten komen zij met speciaal voor deze avond geschreven nieuw en actueel werk.

Naast The Last Poets zijn er onder andere optredens te zien van Tasha s World, Track Addicts, Krewcial & DJ GUS & Tanya Saw, Neske Beks en Maarten Das.

Het optreden zal beginnen om 20.30 in de Effenaar. Een kaartje kost ¬ 9,- en is verkrijgbaar bij de Effenaar en Ticketservice. De voorverkoop is reeds gestart.



Ingezonden persbericht