Ingezonden persbericht



PERSBERICHT:

VOLKOREN FESTIJN 2004, 9 mei 2004, popcentrum 013, Tilburg

c802d9.gif

op 9 mei 2004 zal in het popcentrum 013 te tilburg het tweede VOLKOREN FESTIJN plaatsvinden.

deze keer met gezelschappen als: at the close of every day, Brown Feather Sparrow, Anderson en Meindert Talma and the Negroes. de laatste is o.a. bekend van THE PET SERIES, een compilatie met low fi/indie artiesten over de hele wereld.

de voorstelling zal beginnen om 4 uur, maar om half 4 is de zaal al open. het VOLKOREN FESTIJN zal plaats vinden in de kleine zaal van het popcentrum 013. omdat de artiesten bij VOLKOREN zich toeleggen op luistermuziek zal er toepassende decoratie zijn met een gezellige en intieme uitstraling. misschien een leuke gelegenheid om moeders eens mee te nemen naar een popconcert op deze dag dat het moederdag is. ze zal het zeker waarderen.

at the close of every kwam begin 2004 met "the silja symphony". Dit album is geïnspireerd door een documentaire over de ramp met de veerboot "estonia"in 1994. de songs gaan over verlies, hoop, geloof en de dingen die voorbijgaan en vormen één beklemmend geheel, van de instrumentale opener "the departure" tot het afsluitende zeemanslied "all things end in waters". met het album kreeg at the close of every day veel aandacht en lovende recensies in de 'oor', 'panorama', 'humo', 'volkskrant', 'trouw' en verschenen ze bij het programma RAM op Nederland 3. vorig jaar tourde de band met 16 horsepower in europa.

Vanaf 7 tot en met 13 mei speelt de band in de Benelux. En op 9 mei op het VOLKOREN FESTIJN te Tilburg.

Verder spelen de VOLKOREN gezelschappen Brown Feather Sparrow en Anderson, een nieuwe nederlandse aanwinst, op het FESTIJN. Meindert Talma en de Negroes zullen vanuit het hoge noorden naar tilburg afreizen en deelnemen. Meindert Talma heeft met de Negroes al een aantal cd's uitgebracht, maar schrijft ook columns voor de Leeuwarder Courant en boeken.

Wat is VOLKOREN?

trotse hollanders, de mensen achter VOLKOREN. VOLKOREN is een nieuwe platenmaatschappij die zich met name richt op (h)eerlijke rootsmuziek voor volk en vaderland. gezelschappen als at the close of every day, Brown Feather Sparrow en de bekende verzamelserie THE PET SERIES hebben zich inmiddels aangesloten en brengen oorspronkelijke klanken voort in de traditie van de folk- en popmuziek. maar ook het amerikaanse gezelschap 16 horsepower laat zijn klanken vastleggen op vinyl bij VOLKOREN.

voor foto's kunt u kijken op www.sallyforthrecords.com/press

de produkten van VOLKOREN worden in nederland en belgië gedistribueerd door munich te wageningen. voor meer informatie of een interview met een van de bands kunt u contact opnemen met jaïr sagström.

jair@VOLKOREN.com

tel:06-24600116

www.VOLKOREN.com of www.013web.nl