Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Zondag 9 mei: gezamenlijke laatste ronde Meesterklasse

De negende en laatste ronde van de Meesterklasse wordt komende zondag (9 mei) gespeeld in het Denksportcentrum in Apeldoorn. Op het programma staan de volgende ontmoetingen:
Zukertort Amstelveen - HSG
VastNed Rotterdam - LSG
BIS - ZZICT
HWP Sas van Gent - ING/ESGOO
SMB - Utrecht

Aanvang: 13.00 uur
Zin om te komen kijken? Via de site van het Denksportcentrum Apeldoorn kunt u de routegegevens opvragen (onder de link van accommodatie).

Denksportcentrum Apeldoorn
Dubbelbeek 24
7333 NJ Apeldoorn
055-5401605

---

Dennis Ruijgrok stelt kandidatuur voor titel bij NK Jeugd

Na vijf ronden is Dennis Ruijgrok alleen aan de leiding gekomen vij het NK Jeugd te Schagen. Sander van Eijk werd overspeeld en pleegde een wanhoopsoffer, dat uiteraard niet goed uitpakte. Op een half punt achterstand volgt de verrassende Renze Rietveld uit Assen. De speler van Groningen 2 kreeg maandag tegen Jan Breukelman een stuk cadeau, Wouter Spoelman was in de vijfde ronde ook vrijgevig.

Bij de meisjes is het spannender dan ooit. Er waren de nodige drama's. Annemarie Volkers gaf een toren weg in goede stelling tegen Arlette van Weersel. In gewonnen stelling kreeg Gillian Visschedijk remise aangeboden van Sietske Greeuw, maar door zenuwen overmand ging ze door de vlag.

Meer nieuws op www.tussendetorens.nl

---

Boek 'Allemaal Schaken' toe aan tweede druk

Het boek Allemaal Schaken dat op 25 april in Roermond is gepresenteerd, is al meteen toe aan de tweede druk. Er was tijdens een druk bezocht schaakevenement in de Jo Gerris sporthal zó veel belangstelling voor het boek, dat het al bijna uitverkocht is. Van het boek zijn 500 exemplaren gedrukt.
Deel 1 van dit boek is een eerbetoon aan de markante Zuid-Limburgse schaker Alex Vinken (20x Kampioen van Limburg). Deel 2 is een selectie van de wekelijkse schaakrubrieken van Frank Clevers in Dagblad De Limburger in de periode van 1996 tot 2004. Het boek telt 544 paginas en is daarmee een van de meest omvangrijke schaakboeken die ooit in Nederland zijn verschenen.

Auteurs zijn Josef Stupp, Frits Esser, Frank Clevers; met medewerking van o.a. Tom Bus, IGM Paul van der Sterren en IM Correspondentieschaak Joop Jansen.
De winkelprijs bedraagt 15 euro. Dank zij sponsoring kan het boek onder de kostprijs worden verkocht.
Bestellen per post is mogelijk bij de uitgever door 18 euro (incl. portokosten) over te maken op rekeningnr. 54 54 17 589 bij de ING bank t.n.v. Van Spijk, onder vermelding van boek "Allemaal schaken" (denk aan het vermelden van uw volledige adres; als uw bedrag binnen is, krijgt u het bezoek zo spoedig mogelijk thuis gestuurd).
---