Ondernemersorganisatie voor Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten

Persbericht, 10 mei 2004

OSB presenteert blik op de branche in Jaarverslag 2003
De Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) heeft vandaag haar jaarverslag 2003 gepubliceerd met als titel 'Hands on
2003, met een heldere blik'. Centraal in het afgelopen jaar stond het verstevigen van netwerken.

De huidige economische situatie stelt grenzen aan ontwikkelings- mogelijkheden voor schoonmaak- en glazenwassersbedrijven. Belangrijk is, dat de ondernemer in deze omstandigheid de ruimte krijgt om creatief te zijn in het vinden van nieuwe mogelijkheden. OSB ziet het als haar taak om die ruimte mee te scheppen onder meer door contacten te leggen en te onderhouden met organisaties die hierin een rol kunnen spelen. OSB beschrijft in het jaarverslag haar visie op de ontwikkelingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche en de aandachtspunten die hierbij voor ondernemers kunnen gelden. Daarnaast brengt OSB in beeld welke activiteiten zij in het verslagjaar ondernomen heeft.

speerpunten in 2004
In 2003 stond voor OSB het motto 'netwerken verstevigen' centraal. Die lijn wordt in 2004 voortgezet en het jaarverslag biedt hierop alvast een doorkijkje. In een samenvatting van speerpunten voor het lopende jaar, springt bijvoorbeeld het aanpakken van de administratieve lastendruk, de profilering van het OSB-lidmaatschap als toonbeeld van kwaliteit en het bevorderen van een positief imago van de branche in het oog. Daarnaast zal OSB zich ook op arbeidsvoorwaardelijk gebied inzetten, zoals bij het afsluiten van de CAO en ondersteunende diensten vanuit OSB ARBEID in de sfeer van ziektverzuim, arbodienstverlening en de invoering van het C-deel. In 2004 zullen volgens plan ook tal van nieuwe diensten vanuit OSB Diensten aan de leden gepresenteerd worden.

Het jaarverslag 'Hands On 2003, met een heldere blik' is door belangstellenden op te vragen via de OSB-website (www.osb.nl, button Publicaties).