Ingezonden persbericht


Persbericht

Prijsuitreiking en Symposium Van Westplein Naar Lombokplein in het Muziekcentrum Vredenburg

Op maandag 10 mei 2004 is het zover. De initiatiefgroep Bevaarbare Leidsche Rijn en Lombox presenteren in samenwerking met architectuurcentrum Aorta de prijsuitreiking van van Westplein naar Lombokplein . De middag start in het Muziekcentrum Vredenburg met de prijsuitreiking en toelichting op de inzendingen met aaneensluitend een symposium. Om 19.00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend.

De initiatiefnemers van deze middag waren benieuwd naar de dromen en toekomstbeelden van de bewoners van Lombok en Utrecht. Een nieuw plein in het hartje van de stad, het Lombokplein. Hoe zal dat er in de toekomst eruit zien? Door de inzendingen worden anderen uitgenodigd en stimuleer je hen om na te gaan denken over de invullingen van het toekomstige Lombokplein . Iedereen kon deelnemen aan de prijsvraag. De inzendingen zijn beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van Jhr. Dr. P.A.C. Beelaerts van Blokland. De juryleden bestaan uit mensen uit de architectuurwereld, stedenbouwkundigen en buurtbewoners.

In het masterplan Stationsgebied van de Gemeente Utrecht, zoals het er nu ligt, gaat het verkeer van het Westplein straks via een tunnel onder een nieuw plein door: Het Lombokplein. Ook wordt de Leidsche Rijn weer in ere hersteld, zodat je straks langs het water van Lombok naar het centrum kunt lopen of varen. Onder leiding van architectuurcriticus drs. Catja Edens gaat het symposium in op de ontwerpmogelijkheden en moeilijkheden van het plein en het masterplan. Floor van Dusseldorp, beeldend kunstenaar, en prof. dr. J. van Weesep, hoogleraar stadsgeografie, geven een toelichting op de ontwerpopgave en de inzendingen. Na deze twee inleidingen is er gelegenheid voor debat met een panel, dat ook bestaat uit Bert Dirrix, architect bij DDVW Architecten en adviseur bij de Projectorganisatie Stationsgebied (onder voorbehoud), wethouder Walter Lenting en Jhr. Dr. P.A.C. Beelearts van Blokland. Natuurlijk kan ook de zaal deelnemen aan de discussie.

Tijdens dit evenement wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Voor de juryleden, deelnemers, uitgenodigden en bezoekers staat er een hapje en een drankje klaar.

Datum:

Maandag 10 mei 2004

Prijsuitreiking en symposium:

Muziekcentrum Vredenburg, Vredenburgpassage 77

Tentoonstelling:

Informatiecentrum Stationsgebied , Vredenburgpassage 90

Programma:

16.30 uur: inloop Muziekcentrum

17.00 uur: prijsuitreiking en toelichting inzendingen

18.00 uur: symposium en discussie

19.00 uur: opening tentoonstelling + borrel

Sluiting om uiterlijk 20.00 uur.

Toegang: Gratis. Deelname liefst vooraf aanmelden

Voor informatie en aanmelden: tours@aorta.nu, www.lombokplein.nl. Tel. (030)2321686(kantoortijden)

De tentoonstelling in het informatiecentrum Stationsgebied is voor het publiek geopend van dinsdag 11 mei tot en met zaterdag 12 juni 2004. Bezoekers kunnen hun voorkeur voor de publieksprijs aangeven. Bekendmaking van de winnaar van de publieksprijs is op dinsdag 15 juni 2004.


---

Noot voor de redactie-