Gemeente Heeze-Leende


Dynamiek in Ondernemerschap krijgt een eerste vervolg

Bijeenkomst op 10 mei over toeristisch-recreatief Heeze-Leende-Sterksel.

Het afgelopen jaar is door de ondernemersverenigingen OVH en OVL in samenwerking met de gemeente Heeze-Leende, de Kamer van Koophandel en de SRE gewerkt aan de opstelling van het economisch beleidsplan Dynamiek in Ondernemerschap. In dit plan is opgenomen hoe alle partijen de komende jaren kunnen gaan werken aan het verbeteren van de economische mogelijkheden in onze gemeente. Gelet op de huidige economische ontwikkelingen een zaak van wezenlijk belang.

Op 13 november 2003 is het plan gepresenteerd aan een grote groep belangstellenden. Het beleidsplan werd hier niet gepresenteerd als een eindproduct maar als een vertrekpunt. Uit de verschillende aanbevelingen uit het plan worden nu werkgroepen opgestart om zaken daadwerkelijk te kunnen gaan aanpakken. Een van die werkgroepen gaat zich bezighouden met het onderwerp Heeze-Leende, Toerisme en Recreatie op de kaart. De projectgroep wil nog dit jaar tot concrete, meetbare resultaten komen.

Op maandag 10 mei wordt van 10.00 tot 12.00 uur in De Hooizolder (Kapelstraat 29 te Heeze) een bijeenkomst over dit onderwerp gehouden. Daarnaast loopt momenteel het actieprogramma Kompas een initiatief van het SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven), dat beoogt in de 21 SRE-gemeenten Lokale Toeristische Adviesraden tot stand te laten komen. Tijdens deze bijeenkomst, die onder de inspirerende leiding staat van Hans van Breukelen, zal de Lokale Toeristische Adviesraad Heeze-Leende zich presenteren. De bijeenkomst is een initiatief van het SRE, de gemeente Heeze-Leende en de projectgroep Implementatie Economisch Beleidsplan Heeze-Leende en heeft tot doel om zowel het onderwerp van de implementatiegroep en het initiatief van het SRE in elkaar te schuiven.

Voor de bijeenkomst zijn meer dan 200 ondernemers uit de sectoren detailhandel, horeca, landbouw, recreatie en toerisme uitgenodigd. Zij kunnen mee bepalen hoe de diverse projecten vorm gaan krijgen.