Gemeente Dongen


10 mei bewonersavond reconstructie St. Josephstraat 28-04-2004 15:15 St. Josephstraat Duurzaam Veilig

In de tweede helft van 2004 wordt een deel van de St. Josephstraat heringericht als 30 km/h gebied. Deze duurzaam veilige herinrichting is nodig omdat de weg van een verkeersfunctie straks veel meer een verblijfsfunctie gaat krijgen. Op maandag 10 mei om 19.30 uur organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over dit onderwerp. Deze vindt plaats in de zaal van café Achterberg aan de St. Josephstraat 93. De avond staat in het teken van het uitwisselen van ideeën als uitgangspunt voor het inrichtingsplan. De herinrichtingmaatregelen zijn opgedeeld in twee fasen: St Josephstraat/Hoge Ham van rotonde de Vennen tot Julianastraat en St. Josephstraat/Hoge Ham van Julianastraat tot Biezen. De eerste fase begint op de rotonde de Vennen en stopt ter hoogte van de pastorie. De tweede fase gaat pas van start wanneer de plannen voor de doorsteek en het centrumplan voldoende zijn uitgewerkt.

Duurzaam Veilig
Hoe de St. Josephstraat er straks uit komt te zien, is dus nog niet bekend. Dat hangt af van de richtlijnen en randvoorwaarden van het Startprogramma Duurzaam Veilig en het Verkeersbeleidsplan in combinatie met de wensen en ideeën van de bewoners van en de bedrijven en instellingen gelegen aan de St. Josephstraat.

Wethouder Ad van Beek: Het is belangrijk dat de St. Josephstraat meer een straat wordt met een verblijfskarakter waardoor het veiliger fietsen en oversteken is. Doordat bewoning en bedrijven elkaar sterk afwisselen zullen er altijd wel meer knelpuntjes voorkomen in de St. Josephstraat dan in een normale woonstraat. Graag hoor ik dan ook zoveel mogelijk de opmerkingen en wensen van de bewoners en bedrijven.