Gemeente Cranendonck


28 april 2004

De buurt: dat ben je zelf!!!

Buurtbeheer in Cranendonck
Startconferentie Budel Centrum Noord 10 mei 2004 !!!!

De tijd dat de gemeente alles besliste en de burger niet wist wat hij of zij wilde, is geweest. Burgers weten heel goed wat er leeft in hun buurt. En daar willen wij als gemeente iets mee doen !!!

Daarom gaat de gemeente Cranendonck de komende jaren in alle kernen BUURTBEHEER invoeren. Buurtbeheer is een manier van werken waarbij bewoners en andere gebruikers binnen een buurt de mogelijkheid krijgen om meer invloed uit te oefenen op hetgeen zich in hun omgeving afspeelt.
In Budel Schoot is buurtbeheer al in volle gang en in ook in Budel Dorplein en Maarheeze Zuid is het startsein gegeven en is zijn enthousiaste bewoner bezig om buurtbeheer in hun kern vorm te geven. In mei beginnen we in Budel Centrum Noord. Dit is het gebied ten Noorden van de Burgemeester van Houtstraat, Nieuwedijk, en Schoordijk en ten Oosten van de Heesakkerweg, Hufkesstraat .

Het is de bedoeling dat straks voor iedere kern waar buurtbeheer wordt ingevoerd een buurtplatform wordt opgericht. Het buurtplatform komt op voor de gezamenlijke belangen van buurbewoners. Het platform is niet alleen het aanspreekpunt voor de buurtbewoners, maar ook voor de gemeente , de woningstichting, de politie en andere instanties die zich voor de buurt willen inzetten. Door middel van het oprichten van een buurtplatform willen we bewoners de mogelijkheid bieden om meer betrokken te zijn bij de inrichting, het beheer en onderhoud van de eigen leefomgeving. Het gaat dan om het verhogen van de veiligheid op straat, goed onderhoud en beheer van de openbare ruimte, samenhang in de acties van de gemeente en overige instellingen en oog en oor hebben voor ontwikkelingen in de buurt.
Kritiek van de bewoners zien we als een gratis advies.

Start van buurtbeheer in Budel Centrum Noord

In mei 2004 starten we met buurtbeheer in Budel Centrum Noord. Op maandag 10 mei 2004 om 20.00 uur wordt er een startconferentie gehouden in gemeenschapshuis De Borgh. Alle bewoners van Budel Centrum Noord hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Wilt u samen met andere bewoners op een kritische maar positieve manier meedenken met de gemeente en instellingen zoals WoCom, Politie en Jongerenwerk over zaken zoals o.a. de veiligheid van de woonomgeving, verkeerssituaties, hondenoverlast en speelvoorzieningen voor kinderen en alle andere zaken die u en uw medebewoners bezighouden in uw buurt, dan is buurtbeheer een kans om uw stem te laten horen.

Voor vragen met betrekking tot buurtbeheer kunt u zich richten tot mw. Chris Vaes tel. 0495 - 43 11 46.

---