Ministerie van Financiën

Persbericht

PERS/2004/067

Den Haag, 04-05- 2004

Staatssecretaris Wijn opent opslaghuis Domeinen in Hoogeveen

Op maandag 10 mei zal staatssecretaris van Financiën, Joop Wijn de nieuwe opslagruimte van Domeinen Roerende Zaken in Hoogeveen openen en daarmee het project "Landelijk Beslaghuis" meer gestalte geven. Ook zal korpschef J.F.H. van den Berg (korpschef politieregio Drenthe) een speech houden over de rol van de politie binnen dit project.

In het project 'Landelijk Beslaghuis' overleggen het Openbaar Ministerie, de Politie en Domeinen over verbeteringen in de procedure met betrekking tot de inbeslagname. Doelstelling is een effectieve en efficiënte integrale verwerking van inbeslaggenomen voorwerpen met een zo goed mogelijke waarborging van de integriteit. Uiteindelijk zullen inbeslaggenomen goederen van Justitie, Politie en overige opsporingsinstanties centraal worden geregistreerd, opgeslagen, verkocht of eventueel vernietigd.

Andere Overheid

Het kabinet heeft bij haar aantreden aangegeven zich in te spannen voor een 'Andere Overheid'. Het actieprogramma 'Andere Overheid' moet leiden tot een rijksoverheid die taken efficiënter, effectiever en eenvoudiger uitvoert. Departementen zouden onderling beter moeten samenwerken en afstemmen. Een goed voorbeeld binnen het actieprogramma is het project 'Landelijk Beslaghuis'.

Politie, Justitie en Domeinen (ministerie van Financiën) werken nauw samen binnen het 'Landelijk Beslaghuis'. Het project moet leiden tot een efficiëntere, eenvoudige en doelmatige samenwerking; Eén centraal administratiesysteem dat dient als basis voor de informatie over inbeslaggenomen goederen, één partner die de goederen bewaart, logistiek verwerkt, verkoopt of vernietigt. Dat zou zodanig vormgegeven moeten worden dat Politie en Justitie (en andere opsporingsinstanties zoals FIOD/ECD en Douane) minder tijd kwijt zijn met de afhandeling van inbeslaggenomen goederen en zich meer kunnen toeleggen op hun oorspronkelijke taken.

De opening vindt plaats op maandag 10 mei vanaf 10.15 is de zaal open en het programma duurt tot ongeveer 12.30 uur. Adres: Domeinen Roerende Zaken, regio-eenheid Hoogeveen, Europaweg 23, Hoogeveen (0528-248800).