Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht
6 mei 2004
Uitnodiging startconferentie Voorbeeldprojecten Ontwikkelingsplanologie

Het kabinet heeft vorige maand de Nota Ruimte: Ruimte voor ontwikkeling vastgesteld. Met deze nota biedt het kabinet andere overheden, private partijen en maatschappelijke organisaties meer mogelijkheden voor een actieve rol in de ruimtelijke ontwikkeling van ons land. Ontwikkelingsplanologie speelt daarbij een belangrijke rol.

Het ministerie van VROM wil dat initiatieven van inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden, vaker en beter tot uitvoering komen. Op verzoek van minister Dekker (VROM) hebben alle provincies voor de Nota Ruimte projecten aangedragen, die kunnen uitgroeien tot toonaangevende voorbeelden van ontwikkelingsplanologie. Het gaat om:

Friesland: De Zuidlanden (Leeuwarden)
Groningen: Blauwe Stad en Meerstad
Drenthe: Het Hunze project
Overrijssel: IJsseldelta Zwolle-Kampen-Zwartewaterland Gelderland: Groei en krimp recreatiebedrijven op de Veluwe Utrecht: Hart van de Heuvelrug
Limburg: Klavertje 4
N-Holland: Wieringerrandmeer en Bloemendalerpolder/KNSF N-Brabant: Ontwikkelingsprogramma West-Brabant
Zeeland: Kust West Zeeuws-Vlaanderen
Flevoland: Oost-West as Lelystad-Dronten-Zwolle
Z-Holland: Rijn-Gouwe zone

Doel is de opgedane kennis en vaardigheden bij de projecten te delen en te verspreiden. Daarom organiseert VROM de startconferentie:

Voorbeeldprojecten ontwikkelingsplanologie

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 10 mei 2004 in Theater aan het Schie, Stadserf 1 in Schiedam vanaf 12.30 uur. Aanvang speech minister Dekker: circa 13.30 uur.

De pers is van harte welkom op vertoon van perskaart.

De bijeenkomst begint met de presentatie van de veertien voorbeeldprojecten, gevolgd door de speech van minister Dekker. Vervolgens gaan diverse gedeputeerden nader in op het thema onder leiding van voorzitter Kees Driehuis.