Gemeente Apeldoorn

Deventerstraat deels gesloten voor verkeer

In de week van 10 tot 15 mei is de Deventerstraat, met uitzondering van de ventwegen, deels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De straat wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag, omdat de huidige asfaltlaag niet aan de door de gemeente gehanteerde kwaliteitseisen voldoet. Verkeer richting Deventer kan gebruik maken van de Deventerstaat. In omgekeerde richting wordt het verkeer omgeleid vanaf het kruispunt De Tol (Zutphensestraat - Deventerstraat - Wapenrustlaan). De omleidingsroute wordt aangegeven met behulp van borden.

Op maandag 10 mei starten de wegwerkers met het verwijderen van de toplaag asfalt vanaf het kruispunt de Tol tot aan de Noorderlaan. Een dag later wordt het deel tussen kruispunt de Tol en de Bloemheuvellaan voorzien van een nieuwe laag asfalt. Tevens wordt op dinsdag de asfaltlaag vanaf de Noorderlaan tot aan de Deventerbrug verwijderd. Dit deel van de Deventerstraat wordt op woensdag 12 mei voorzien van een nieuwe asfaltlaag, waarna aansluitend op donderdag 13 mei het gehele traject wordt voorzien van markeringen. Na afronding van de werkzaamheden is de Deventerstraat in beide richtingen weer toegankelijk voor verkeer. De gemeente houdt nog enige voorbehoud met betrekking tot de planning. De geplande werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer.

De Deventerstraat tussen de Bloemheuvellaan en de Noorderlaan krijgt geen nieuwe asfaltlaag in verband met de aanleg van de Burgemeester Jonkheer Quarles van Uffordlaan, ook wel bekend als de Oostelijke Verbindingsweg. Deze weg krijgt een aansluiting op de Deventerstraat ter hoogte van de straat Kanaalpad in de wijk Welgelegen. Wanneer deze aansluiting is gerealiseerd, krijgt ook dit deel van de Deventerstraat een nieuwe asfaltlaag.

Tijdens de uitvoering van de wegwerkzaamheden wordt het verkeer richting het centrum omgeleid via de Laan van Zevenhuizen, Edisonlaan, Zwolseweg, Loolaan en de Kerklaan. Een alternatieve route is de Wapenrustlaan, Kanaal Noord, Laan van de Mensenrechten, Koning Stadhouderslaan, P.W.A. Laan, Kalverstraat en Stationsstraat. De wijk Welgelegen is bereikbaar via de Auroralaan en de Welgelegenweg. De wijk sluisoord via de Noorderlaan (op 11 mei), de Kruizemuntstraat en gedeeltelijk via de ventweg.

Voor het laatst bijgewerkt op: 6-mei-2004 04:30