Ingezonden persbericht


Wie weet het meest van computerbeveiliging?

Microsoft beveiligingswedstrijd 'Gatekeepertest' op 10 mei van start.

Schiphol-Rijk, 6 mei 2004 - Net als vorig jaar organiseert Microsoft Nederland de Gatekeepertest: professionals krijgen met deze test de gelegenheid om hun kennis over beveiliging te beproeven, en te profiteren van de kennis van Microsoft omtrent dit onderwerp. De missie van de wedstrijd: twee weken lang de gemeenste vragen op het gebied van digitale veiligheid beantwoorden. De beloning: eer, aanzien en een technologisch hoogstandje: de nieuwste TabletPC, een HP Compaq Tablet PC tc1100, en voor de eerste tien de Security Encyclopedia van Microsoft Press. Dit jaar kunnen beveiligingsexperts vanaf 10 mei hun kennis online in de strijd werpen.

De Gatekeepertest speelt zich af over een periode van tien werkdagen vanaf 10 mei, twee weken in totaal. Deelnemers krijgen een serie meerkeuzevragen voorgeschoteld, die elke dag moeilijker worden. Elke goed beantwoorde vraag levert maximaal 120 punten op, maar spelers kunnen hun score opkrikken met bonuspunten door vroeg op de dag te antwoorden. Nieuw element in de Gatekeepertest dit jaar is de wildcard. Schrijft een vriend van een speler zich in, dan krijgt de speler een wildcard waarmee één vraag kan worden beantwoord. Zelf een antwoord geven blijft echter het meest lonend, want ongebruikte wildcards zijn meer punten waard. Tweede nieuw element dit jaar is de voorinschrijving: wie zich inschrijft in de twee weken voordat het spel begint, scoort ook een wildcard. De laatste vraag is een open vraag. Microsoft zal eind mei de winnaar bekend maken.

De Gatekeepertest site - http://www.microsoft.nl/gatekeeper/ - toont ook informatieve webcasts over beveiliging en een aantal vragen van vorig jaar, ter voorbereiding op de aanstaande wedstrijd.

Het wereldwijde Trustworthy Computing initiatief van Microsoft is gefundeerd op thema's als betrouwbaarheid, beveiliging, privacy en zakelijke integriteit. De Gatekeepertest ligt in het directe verlengde van dit beveiligingsbeleid en is met Windows Server 2003 in combinatie met Microsoft Internet Information Services 6.0 ontwikkeld op basis van Microsoft Web Services, C++ technologie en encryptietechnieken.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.