VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Joop van den Ende Theaterproducties opent kaartverkoop Crazy For You

Amsterdam, 7 mei 2004


Joop van den Ende Theaterproducties opent maandag 10 mei de landelijke kaartverkoop voor de zesde Nationale Tourproductie Crazy for You. De beroemde George en Ira Gershwin musical comedy Crazy for You reist vanaf september 2004 tot en met juni 2005 langs dertien grote theaters in Nederland. De première van deze zesde Nationale Tour vindt op 19 september plaats in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Kaarten zijn vanaf 10 mei te verkrijgen via de TopTicketLine, tel. 0900 300 5000 (45 cpm) of online te bestellen via www.musicals.nl.

Crazy for You
De nieuwe Gershwin musical comedy Crazy for You zit vol humor, dans en romantiek. Het verhaal speelt zich af in de theaterwereld. Het Gaiety Theater in Nevada balanceert op de rand van bankroet totdat de rijke bankierstelg Bobby Child met zijn passie voor theater een reeks verwikkelingen op gang brengt. Deze leiden tot een nieuwe show, ontluikende liefdes en volle zalen. 'I Got Rhythm', 'They Can't Take That Away From Me' en 'Embraceable You', zijn enkele van de songs uit de topjaren van de gebroeders Gershwin die deel uitmaken van deze zang- en dansshow.

Crazy for You (1992) is een Tony-winnende adaptatie van de Broadway hit Girl Crazy uit 1930, waarbij gebruik werd gemaakt van materiaal uit de beroemde Fred Astaire films als 'Shall We Dance'en 'A Damsell in Distress'. De show straalt optimisme uit, als tegenwicht tegen de toen moeilijke economische tijden in de Verenigde Staten.

De eerste Nederlandstalige Gershwin musical comedy Behalve de bekende songs 'Porgy en Bess' en 'The Rhapsody in Blue' schreef George Gershwin ontelbare musicalsongs. De beroemdste daarvan zijn samengebracht in
Crazy for You, een hommage aan deze grondlegger van de Amerikaanse musical. Songs als
'I got Rhythm', 'Nice work if you can get it', 'Embraceable You', 'But not for me', 'They can't take that away from me' en 'Someone to watch over me' zijn vertolkt door legendarische personages zoals Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Barbra Streisand. Hoofdrol in deze vrolijke, snelle, temperamentvolle musical is Bobby, die maar één passie heeft; dansen op Broadway! Dit komische liefdesverhaal, dat zich afspeelt in New York en op het platteland van Amerika, is een charmante kapstok om de onvergetelijke songs een plaats te geven. En dat alles in de originele, frisse en speelse choreografie van Susan Stroman, de absolute topchoreografe van Broadway van dit ogenblik. De teksten, geschreven door Ira Gershwin, de broer van George, zijn emotioneel, geestig en nog altijd actueel. De Nederlandse vertaling ligt in handen van Seth Gaaikema. Crazy for You is de eerste Gerswin musical in de Nederlandse taal. Een feest van muziek en dans.

Aan Crazy for You gingen vijf Nationale Tour producties vooraf, te weten Anatevka, Oliver!, 42nd Street, Titanic en The Sound of Music. 24
Noot voor de redactie/