Ingezonden persbericht


AANKONDIGING

Op 10 mei 2004 verschijnen bij de Schorerstichting:

Boek en website:

100 vragen over
homoseksualiteit
www.allesovergay.nl

Na de Gay Games, de openstelling van het huwelijk en Jamai als winnaar van Idols lijkt homoseksualiteit de normaalste zaak van de wereld. Maar dat is schijn. De duizenden vragen die jaarlijks binnenkomen bij de Scho-rerstichting en andere organisaties schetsen een heel wat minder roos-kleurig beeld. Op school en thuis ligt het onderwerp vaak moeilijk. De meeste jongeren durven op school niet te vertellen over hun homosek-suele gevoelens. Op scholen wordt meestal weinig aandacht besteed aan voorlichting over homoseksualiteit, en dan nog vaak heel eenzijdig. In Nederland worstelen naar schat-ting per jaar enkele tienduizenden 'homostarters' met vragen als:

Hoe kun je uitzoeken of je lesbisch of homo bent?
Moet je 'het' altijd aan anderen vertellen?
Kunnen hetero's homo worden?
Hoe hebben lesbo's en homo's seks?

Waarom zijn gelovigen vaak tegen homoseksualiteit? Hoe krijgen homo's en lesbo's kinderen?
Zijn homo's en lesbo's ongelukkiger dan hetero's?

Meiden en jongens met lesbische of homoseksuele gevoelens hebben vaak behoefte aan antwoord op allerlei vragen over homoseksualiteit. Net als mensen in hun omgeving, zoals familie en vrienden, en mensen die werken met 'homostarters' in onderwijs, hulpverlening en zelforga-nisaties. Daarom is er nu de website www.allesovergay.nl, tevens gepubli-ceerd als het boek 100 vragen over homoseksualiteit. De onderwerpen die aan bod komen zijn veelzijdig en gaan over vooroor-delen, het wel of niet vertellen aan ouders en vrienden, geloof, uitgaan, school, discriminatie, sport, gezond-heid, hulpverlening, verliefdheid, seks, relaties en nog veel meer. Met veel quotes waarin jongens en meiden zelf aan het woord komen. En een groot aantal verwijzingen naar sites en organisaties in Nederland en België voor meer informatie.

Auteursgegevens
De tekst is samengesteld door
Mariette Hermans (1973), journalist en auteur van het onlangs bij de Schorerstichting verschenen boek Lesbische seks. Een praktisch hand-boek, en Veroon Vermeer (1966) werkzaam bij het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ)/Schorer-stichting, landelijk instituut voor homoseksualiteit, gezondheid en welzijn.

Uitgever

Schorer Boeken, een onderdeel van de Schorerstichting, landelijk instituut voor homoseksualiteit, gezondheid en welzijn. Postbus 15830 1001 NH Amsterdam, tel. 020-5739444.

Boekgegevens
100 vragen over homoseksualiteit
Auteurs: Mariette Hermans en Veroon Vermeer
ISBN 90-7334-123-X, 160 pagina's,
E 13,50

Website gegevens
Naam: www.allesovergay.nl

Bestelgegevens
Het boek is te koop in iedere boekhandel of te bestellen via de website www.schorer.nl en bij de Helpdesk van de Schorerstichting, tel. 020-6624206, email helpdesk@schorernet.nl. U kunt ook de onderstaande bestelbon retourneren aan: Schorer Boeken, Postbus 15830, 1001 NH Amster-dam. Voor meer informatie over het boek: Mariek Hilhorst, tel. 020-5739444, m.hilhorst@schorernet.nl
---

BESTELBON
Hierbij bestel ik . ex. van het boek 100 vragen over homoseksualiteit à E 13,50 Naam:
Adres:
Postcode en woonplaats:
Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van nieuwe uitgaven van Schorer Boeken. Ja . Datum: Handtekening:

Stuur deze bon naar: Schorer Boeken, Postbus 15830, 1001 NH Amsterdam, of fax naar: 020-6646069. Ook kunt u een email sturen naar: helpdesk@schorernet.nl
---

---- --