Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 10-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Fietser gewond

AMERSFOORT Op zondag 9 mei raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een motor.

Rond 13.20 uur kwam op de Maanlander een 24-jarige motorrijder uit Delft in botsing met een 26-jarige fietser uit Amersfoort. De fietser kwam ten val. Hij werd met heup-, been- en hoofdletsel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De motorrijder liep geen letsel op.

Binnen bbq-en?

AMERSFOORT Op zondag 9 mei zorgde een bewoner onbedoeld voor rookontwikkeling.

Rond 20.45 uur kregen de hulpdiensten de melding van een mogelijke brand in een woning aan de Dirk Pompstraat. Ter plaatse werden zij aangesproken door een buurtbewoner. Hij wees op een woning waar rook uit een bovenraam kwam en uitte het vermoeden dat de bewoner binnen aan het barbecuen was.

De politiemensen gingen poolshoogte nemen. De bewoner deed open en meldde dat hij frikadellen in een pan op het gas had gehad en in slaap was gevallen. Toen de frikadellen wel erg gaar werden en er rook ontstond, werd de man wakker geblaft door zijn hond. Vlak daarna kwamen de politiemensen ter plaatse. De schade bleef beperkt tot zwarte frikadellen en stankoverlast.

Automobiliste gewond

AMERSFOORT Op zondag 9 mei raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 12.00 uur reed een 63-jarige automobiliste uit Sprang-Capelle over de Stichtse Rotonde, komende uit de richting van de Daam Fockemalaan. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 68-jarige automobilist uit Terschuur, die vanaf de Utrechtseweg de Stichtse Rotonde opreed. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing.

De 63-jarige automobiliste werd met een hoofdwond per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De autos liepen zware schade op en moesten worden weggesleept.

Valpartij in peloton

LEUSDEN Op zondag 9 mei raakten meerdere wielrenners gewond bij een valpartij.

Rond 11.15 uur reed een groep wielrenners in een peloton over de Kolonel H. L. van Roijenweg in de richting van de Doornseweg. Op een gegeven moment minderde de kop van het peloton iets snelheid. Een 44-jarige wielrenner uit Culemborg week naar links uit om niet te hoeven remmen. Daarbij raakte hij met zijn achterwiel het voorwiel van de fiets van een 53-jarige wielrenner uit Culemborg, met een grote valpartij tot gevolg. Meerdere wielrenners gingen tegen de vlakte.

De 53-jarige man is met vermoedelijk een gebroken bekken per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Een 54-jarige wielrenner uit Acqouy is met vermoedelijk een klaplong naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd. Meerdere andere wielrenners liepen schaafwonden en blauwe plekken op, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Tegen het verkeer in

AMERSFOORT Op zondag 9 mei deed het tegen het verkeer inrijden een automobilist de das om.

Rond 05.50 uur zagen politiemensen een automobilist tegen de richting inrijden. Zij gaven de automobilist, een 45-jarige man uit Amersfoort, op de Blekersingel een stopteken. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 710 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Van fiets beroofd

AMERSFOORT Op zondag 9 mei werd een jongen met geweld van zijn fiets beroofd.

Rond 21.15 uur fietste een 17-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg over de Regenboog. Er kwam een onbekende jongen naast hem fietsen en die gaf hem een klap tegen het hoofd. De 17-jarige jongen stopte en kreeg nog een klap. Daarop belde hij voor hulp bij een woning aan. Nadat de verdachte, tezamen met een kennelijk bij hem horende groepje van 5 a 6 jongeren, was verdwenen, stapte het slachtoffer op zijn fiets en reed weg.

Op de Ringslang werd de jongen door dezelfde verdachte tot stoppen gedwongen. Weer kreeg het slachtoffer klappen, zakte in elkaar en werd daarop nog geschopt door de eerste en nog een tweede verdachte. Het slachtoffer belde voor hulp aan bij een woning, waarop de verdachten er met zijn fiets vandoor gingen.

Zijn vader is naar de betreffende woning gekomen en is met zijn zoon naar het ziekenhuis geweest. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

De hoofdverdachte was een blanke jongen van 17-18 jaar, 1.80 1.85 meter, sportief tot breed postuur, donker haar ongeveer 5 cm lang (warrig kapsel) en een rond gezicht. Hij droeg een beige vest met een rits aan de voorzijde en zag er verzorgd uit.

De gestolen fiets was een aubergine-paarse herenfiets van het merk Batavus en type Locarno. Sommige delen van de fiets waren lila-kleurig gespoten.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.