Politie Flevoland

Teveel alcohol op

Flevoland 10-05-2004 - De politie heeft zondag twee weggebruikers aangehouden, omdat ze met teveel alcohol op verkeersdeelnemer waren. Het ging om een 19-jarige Kraggenburger en een 50-jarige Almeerder.

De man uit Kraggenburg parkeerde zijn auto zondagavond voor het politiebureau in Emmeloord, waarna waarna agenten - aan de hand van zijn gedrag - constateerden dat de man mogelijk gedronken had. De man gaf dat aan, maar weigerde verdere medewerking aan een blaastest. Daarop werd hij aangehouden. Uiteindelijk werd een ademanalyse gehouden, waarna bleek dat de man ruim vier keer zoveel alcohol in zijn bloed had dan toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en ter ontnuchtering werd de man ingesloten.

In Almere zagen agenten zondagmiddag een man uit Almere op een brommer, maar zonder helm rijden op de Aakweg in Buiten. De 50-jarige Almeerder werd aan de kant gezet en na controle bleek er nogal wat mis te zijn. Hij had niet de beschikking over een bromfietscertificaat en het voertuig was niet verzekerd. Ook bleek hij nog een verkeersboete te hebben openstaan. Vervolgens moest hij blazen. De man verkeerde onder invloed van alcohol, getuige het promillage van 2,1. (Ruim vier keer teveel) De Almeerder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en in de wetenschap dat hij meerdere boetes tegemoet kan zien, mocht hij lopend weer gaan.