Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


10 mei 2004


Onderwerp: aanhouding in onderzoek GGNet.


In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 56-jarige bewoner van het psychiatrisch ziekenhuis in het Gelderse Warnsveld heeft de politie onlangs een 40-jarige verdachte aangehouden. De verdachte is afgelopen vrijdag voorgeleid voor de Officier van Justitie te Zutphen en door de Rechter-commissaris in bewaring gesteld.


Het slachtoffer, een vaste bewoner van het psychiatrisch ziekenhuis aan de Vordenseweg in Warnsveld, werd op 19 december 2003 even na 22.00 uur door een personeelslid levenloos op het terrein aangetroffen. Het bleek om een bewoner van paviljoen de Mate te gaan, die met een balkje was neergeslagen.


Het direct geformeerde politieteam heeft de afgelopen maanden honderden bewoners en personeelsleden van de instelling verhoord. Ook werden leveranciers, bezoekers en passanten bevraagd of zij iets hadden gezien wat in verband kon worden gebracht met dit misdrijf.


In het programma Opsporing Verzocht werd eind april aandacht aan dit geweldsdelict besteed en ook toen kwamen er weer tips binnen, die in het onderzoek werden betrokken.


Op grond van vermoedelijke betrokkenheid bij dit misdrijf is dinsdag 4 mei een 40-jarige bewoner van genoemde instelling aangehouden.


De politie wil in verband met het onderzoek op dit moment niet ingaan op de achtergronden en de aanleiding die tot deze aanhouding hebben geleid.


Einde bericht



---- --