Politie Flevoland

Aandacht voor fietsdief in dorpen

Swifterbant/Biddinghuizen 10-05-2004 - Grijp die fietsdief... Kom zaterdag naar Swifterbant of Biddinghuizen en kijk hoe een "fietsdief" te werk gaat...

Aanstaande zaterdag 15 mei kunt u in Swifterbant van 10.00 tot 12.00 uur en in Biddinghuizen van 12.30 tot 14.30 uur terecht voor tips om fietsdiefstal te voorkomen. De Fietsersbond, rijwielhandelaren, het VOS-team en de politie staan voor u klaar (in de winkelcentra). Zij kunnen u adviseren over sloten en andere manieren om fietsdiefstal tegen te gaan en zij graveren uw fiets gratis. Ook heeft de Fietsersbond een "fietsdief" uitgenodigd, zodat mensen kunnen zien waarom goede sloten onmisbaar zijn.

Deze voorlichtingsactie wordt gehouden in het kader van het fietsdiefstalproject dat begin dit jaar in Dronten van start gegaan is. Fietsersbond, gemeente, politie, rijwielhandelaren en het Veilig Op Straat-team (VOS) werken nauw samen om het aantal fietsdiefstallen in Dronten drastisch te verminderen. Met deze voorlichtingsdag hopen deze instanties dat fietseigenaren hun tweewieler beter gaan beveiligen. In het centrum van Dronten was eind april een dergelijke voorlichtingsdag.

Kijk op de wijkpagina van Dronten voor meer over dit project.