Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 10 mei 2004

* AUTO RIJDT IN OP TWEETAL
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks half zes raakte in de Vierhavensstraat een 22-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij werd aangereden door een auto. Het slachtoffer liep samen met zijn broer op het trottoir, toen een automobilist achter hen plotseling extra gas gaf, hierbij tegen het verkeer reed en op beide mannen inreed. Vervolgens keerde de verdachte, waarna hij enkele malen op het tweetal inreed. Beide Rotterdammers konden zich verschuilen achter een geparkeerd staande auto, waarna de automobilist wegreed. Het 22-jarige slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar werd geconstateerd dat hij een gebroken hand had opgelopen.


* MAN BEROOFD VAN SCOOTER
ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks vier uur werd op de Noordsingel een 33-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn scooter. Het slachtoffer werd benaderd door een groep mannen. Onder bedreiging van een mes werd de Rotterdammer vervolgens gesommeerd de sleutel van zijn scooter af te geven, waarna de verdachten met de scooter vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in.


* SNELHEIDSDUIVEL
ROTTERDAM - Zondagmiddag rond drie uur werd een 36-jarige Rotterdammer, op de Rijksweg A-16, rijdend in zijn personenauto, geklokt met een snelheid van 165 km/uur. De man, rij-instructeur van beroep, haalde een politieauto in en trok zo de aandacht van de agenten. Na een korte achtervolging waarbij de snelheid opliep werd de man staande gehouden en werd na overleg met de Officier van Justitie zijn rijbewijs ingevorderd.


* IDENTITEIT LEVENLOOS LICHAAM BEKEND
(Zie ook persbericht 10/05/2004)
ROTTERDAM - De identiteit van het levenloze lichaam van de man, die zondagmorgen jl. werd aangetroffen op de Schroeder van de Kolklaan, is bekend. Het gaat om een 33-jarige man uit Ter Heide. Omstanders troffen omstreeks half twee in een greppel een auto, waarin twee gewonde mannen, aan. Onder de auto bevond zich het levenloze lichaam van de 33-jarige man. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer tevens een inzittende van de auto was. De recherche van het district Zuid zet het onderzoek voort.


* MAN NEERGESTOKEN
ROTTERDAM - Zondagavond rond zes uur liep een 25-jarige Rotterdammer ernstig buikletsel op toen hij in de Rosestraat door een 28-jarige Rotterdamse werd neergestoken. Het slachtoffer, dat relatieproblemen had met de zus van de verdachte, is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De verdachte was gebeld door haar zus, ging verhaal halen, waarna er onenigheid ontstond die ontaardde in de steekpartij. De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.