Politie Groningen

Persberichten maandag 10 mei 2004

Provincie Groningen 10-05-2004 -

Groningen; snelheidscontrole
Op de Beneluxweg in Groningen (70 km/u) zijn zondag 1280 voertuigen gecontroleerd op snelheid. In 120 gevallen reed een bestuurder te hard.

Groningen inbreker aangehouden
Een 18-jarige eigenaar van een garagebox aan de Friesestraatweg in Groningen heeft zondagmiddag een 47-jarige inbreker uit Assen aangehouden. Hij overliep de man bij het inbreken in de garagebox. Binnen bleek dat de zijruit van zijn auto was vernield en dat er aan het contactslot was geknoeid. De inbreker bleef ter plaatse tot de komst van de politie en is daarna meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: alcomobilist ramt diverse autos
Een 41-jarige automobilist uit Groningen is zondagnacht aangehouden, nadat hij diverse autos in de wijk Paddepoel had beschadigd. De man was zwaar onder invloed toen hij op de Grote Beerstraat met zijn auto wegreed. Hij ramde daarbij meteen het eerste het beste voertuig dat daar juist geparkeerd werd. Daarna reed hij weg. Op de
Weegschaalstraat vloog hij tegen een auto aan de rechterkant van de weg. Deze auto raakte vervolgens een auto die daar voor stond. Vervolgens werd nog een auto aan de linkerzijde van de weg geraakt en even verderop een auto aan de rechterkant van de weg. Kennelijk kon hij toen niet meer verder. Hij verliet de auto en zette het op een lopen. De politie kreeg voldoende informatie om de man korte tijd later thuis aan te houden. Aan het politiebureau bleek dat hij 1.7 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Het bleef bij materiele schade. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: veelpleger aangehouden
Een in Haren wonende agent heeft zondag even na middernacht in zijn vrije tijd een 38-jarige inbreker uit Veendam aangehouden. De agent signaleerde de man, overigens een bekende veelpleger, achter een rij woningen aan de Schoutelaan in Haren. Tevens morrelde de man aan het portier van verschillende autos. Daarop sprak de agent de man aan en kwam er vrij snel achter dat de fiets waarop de man reed gestolen was. Hij hield de inbreker aan en waarschuwde zijn collegas die de Veendammer even later van hem overnamen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.
Berichten regio komen even later