Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 10 mei 2004

(


Noordwijk Onder invloed en te hard

De politie heeft zondag 9 mei van 16.00 tot 22.00 uur op de N206 een snelheids- en alcoholcontrole gehouden. Met behulp van de lasergun werden snelheden gemeten van 121 km/uur tot 162 km/uur. De toegestane snelheid bedraagt op het stuk waar gemeten werd 100 km/uur. Een 22-jarige Katwijker moest zijn rijbewijs inleveren toen bij hem een snelheid werd waargenomen van 162 km/uur. Ook werden bestuurders staande gehouden voor een blaastest. Een 54-jarige man uit Noordwijkerhout werd aangehouden omdat deze te hard reed en onder invloed van alcohol was. Hij blies 320 ug/l Hij kreeg een proces-verbaal. Een 51-jarige Rijswijker kreeg een proces-verbaal wegens een ademalcoholgehalte van 230 ug/l.

Hillegom Autobrand
Zaterdagochtend 8 mei rond 4.00 uur kreeg de politie een melding van een in brand staande auto aan de Kastanjelaan. Door de brand was de auto gaan rijden, waarbij twee andere geparkeerde auto's geraakt werden. De politie heeft de auto op sporen onderzocht, en een buurtonderzoek gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze brand en naar eerdere brandstichtingen aan auto's in Hillegom.


Katwijk Aanhouding brandstichter

Zondagmiddag 9 mei rond 15.30 kreeg de politie een melding dat er twee containers in brand stonden op het parkeerterrein bij de Digros. Ter plaatse vroegen de agenten of aanwezigen iets gezien hadden, waarbij een 15-jarige jongen uit Katwijk telkens wegfietste als ze hem iets wilden vragen. Een getuige zag dat deze jongen op de Karel Doormanlaan iets weggooide, wat later een aansteker bleek. De agenten hielden de jongen aan. Hij bekende de brandstichting. De politie onderzoekt nog of hij iets te maken heeft met eerdere brandstichtingen in containers.

Katwijk - Crosser raakt gewond
Een 19-jarige man uit Noordwijkerhout raakte op zondag 9 mei rond 16.20 uur op een voor het verkeer afgesloten gedeelte van het Westerbaanpad gewond aan zijn hoofd nadat hij tijdens het crossen met zijn crossmotor in volle vaart tegen een over de weg liggende betonbalk was gereden. De Noordwijkerhouter werd vanaf zijn motor gelanceerd en kwam ongeveer 20 meter verder met zijn hoofd op de weg terecht. Hij droeg geen helm, had geen rijbewijs en zijn crossmotor was niet verzekerd. Met een hoofdwond werd de motorrijder overgebracht naar het LUMC.


Rijnsburg - Politie houdt insluiper aan

De politie hield op zondag 10 mei rond 00.50 uur in een verzorgingshuis aan de Oude Vlietweg een 35-jarige man uit Zutphen aan. Verplegend personeel sloeg alarm toen zij de man in het gebouw ontdekten. Hij liep de deuren van de bewoners af. De man probeerde in het gebouw aan de gearriveerde agenten te ontkomen. Hij liep zich echter klem. Bij een onderzoek aan de kleding van de verdachte trof de politie een damesportemonnee en los geld aan. De politie verdenkt de man er van dit uit de kamers van bewoners te hebben gestolen. De politie onderzoekt dit. De verdachte is ingesloten.


Sassenheim - Politie houdt verdachte aan die probeerde in te breken

De politie hield op maandag 10 mei rond 02.45 uur in een weiland aan de Elbalaan een 31-jarige man uit Lisse aan. Hij werd door een bewoner van een woning aan de Elbalaan betrapt toen hij probeerde in te breken. Bij hem was nog een man. Na de ontdekking sloegen beiden op de vlucht. De politie zocht onmiddellijk de omgeving af. In het weiland hield de politie de man als verdachte aan. Hij is ingesloten. De politie is een onderzoek begonnen en zoekt nog naar de tweede verdachte.

Leiden Beroofd van mobieltje
Een 40-jarige Leidenaar is op vrijdag 7 mei omstreeks 13.00 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. De Leidenaar liep over de Haarlemmerstraat toen hij ter hoogte van Bakkerij Bart een tik op zijn arm voelde. Vervolgens werd zijn telefoon uit zijn hadn gerukt. De dader rende met de telefoon weg en sprong achterop op en scooter. De berover en de bestuurder van de scooter reden met grote snelheid weg in de richting van de Pelikaanstraat. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt hen contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844.


Leiden Overvalpoging

Vrijdagmiddag 7 mei rond 17.15 uur hebben drie tot nog toe onbekende mannen een poging gedaan het postagentschap aan het Bevrijdingsplein te overvallen. Een getuige zag drie mannen die de achterdeur probeerden te openen. Toen hij terugkeerde met winkelpersoneel zaten de mannen in een auto, die naar later bleek gestolen was, waarna zij wegreden. De auto werd even later leeg aangetroffen in de Jacob van Campenlaan. Van de inzittenden ontbreekt ieder spoor. De politie stelt een onderzoek in.


Leiden Inparkeren onder invloed

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 mei rond 00.10 uur parkeerde een 24-jarige man uit Leiden zijn auto op de Beestenmarkt, waarbij hij een aldaar geparkeerd staande andere auto raakte. Een getuige heeft de man aangehouden tot de politie arriveerde. De politie nam een blaastest af bij de bestuurder. De uitslag was 635 ug/l, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leiden Aanhoudingen
In de nacht van zondag 9 mei omstreeks 04.45 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij plaatsvond op de Lange Scheistraat tussen ongeveer 25 personen. De politie moest met meerdere eenheden en een diensthond ter plaatse komen om de rust te laten wederkeren. De politie hield uiteindelijk zes personen aan. Volgens een getuige was er in een horecagelegenheid in de straat al onenigheid ontstaan tussen een groep vrouwen. De onenigheid ontaarde buiten in een vechtpartij die volgens de getuige werd aangewakkerd door een 18-jarige Hagenaar. Terwijl ter plaatse gekomen agenten aanstalte maakten om een linie te vormen rende de Hagenaar naar hen en sloeg naar de agenten. Hierop werd de man aangehouden. De politie vorderde hierna van het aanwezige publiek de straat te verlaten. Een kleine groep voldeed echter niet aan de vordering en bleef staan.Toen een 18-jarige Haagse na herhaaldelijk vorderen de straat niet wilde verlaten werd zij in de richting van de Oude Singel geduwd. De Haagse stelde zich hierop agressief op en ging de politie te lijf door te slaan en te schoppen. De Haagse werd aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Ook op het bureau bleef de Haagse zich agressief gedragen. De politie heeft op de Nieuwe Beestenmarkt een 40-jarige Hagenaar aangehouden nadat de man een andere in het gezicht sloeg. De verdachte wilde na het slaan wegrennen maar werd door de politiehond tot staan gebracht. De Hagenaar pleegde nog verzet maar werd uiteindelijk aangehouden. Hij moest zich voor een bijtwond aan het zitvlak door een arts laten behandelen. In de omgeving werd een 25-jarige Leidenaar eveneens voor het slaan van een andere man aangehouden. Een 30-jarige Rijnsburger werd eveneens aangehouden. Hij negeerde de vordering van de politie de Lange Scheistraat te verlaten. Bij zijn aanhouding werd ook de politiehond ingezet. De man wist, ook nadat hij door de politiehond was gebeten, weg te rennen. De man werd korte tijd later aangehouden. De Rijnsburger werd voor de bijtwond aan de borst door een arts onderzocht. De politie heeft bij de aanhoudingen diverse keren de wapenstok moeten gebruiken.Ter plaatse waren ongeveer tien agenten en de politiehond. Een 20-jarige Leidenaar werd op het politiebureau aangehouden nadat hij, ondanks diverse keren vorderen, het bureau niet wilde verlaten. Hij kwam verhaal halen van de aanhouding van één van de personen. De rust was omstreeks 05.15 uur gewederkeerd.


Leiden Alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagavond 7 mei een alcoholcontrole gehouden op de Lammenschansweg. Hierbij zijn drie personen aangehouden die meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol (220 ug/l) gedronken hadden. Een 37-jarige Sassenheimer en een 35-jarige Leidenaar kregen allebei een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur met een ademalcoholgehalte van 270 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs in van een 51-jarige Voorschotenaar. De ademanalyse wees 650 ug/l uit. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.
Ook op de Oegstgeesterweg werd dezelfde avond een alcoholcontrole gehouden. Hierbij vorderde de politie het rijbewijs in van een 51-jarige Leidenaar. De ademanalyse wees bij hem 590 ug/l uit.


Leiden Onder invloed

De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 mei rond 04.30 uur een 28-jarige Leidenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. Omdat de Leidenaar geen rijbewijs bij zich had werd er een voorlopige vordering op zijn auto gedaan. Zijn vriendin, een 21-jarige Leidse, wilde verhinderen dat haar vriend naar het politiebureau werd gebracht en wilde de deur van de surveillancewagen opentrekken. Tevens beledigde ze een agent en gaf hem een zet. Hierop is ook zij aangehouden en naar het bureau overgebracht. Ze heeft een dagvaarding gekregen voor haar optreden. De ademanalyse van de Leidenaar wees 595 ug/l uit. Hij moet zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.


Voorschoten Alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagavond 7 mei een alcoholcontrole gehouden op de Van Beethovenlaan. Hierbij zijn twee personen aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 33-jarige Leidenaar kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur voor een ademalcoholgehalte van 250 ug/l. Een 62-jarige Voorschotenaar blies 450 ug/l. Jij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.


Ter Aar Onder invloed

De politie heeft vrijdag 7 mei het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Aarlanderveen. Agenten zagen de man rond 17.45 uur rijden op de Stobbeweg. De auto maakte ongecontroleerde bewegingen waarop de agenten de bestuurder staande hielden. De ademanalyse op het politiebureau wees 1015 ug/l uit. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij een ademalcoholgehalte van 570 ug/l en hoger.


Boskoop Onder invloed

De politie heeft zaterdag 8 mei het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige Boskoper. Agenten zagen de man rond 21.30 uur slingerend over de Burgemeester Colijnstraat rijden. Op het Torenpad hebben ze de man laten stoppen. De blaastest wees uit dat hij gedronken had: 925 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Auto uitgebrand
Op zaterdag 8 mei omstreeks 22.50 uur heeft een brand in een auto aan de Finsestraat gewoed. De auto is geheel uitgebrand. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. De technische recherche van de politie vermoedt brandstichting. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.


Gouda Beroving

Zondagmiddag 9 mei werd rond 14.45 melding gedaan van een beroving in een restaurant op de Markt, waarbij drie tot nog toe onbekende mannen zijn weggerend. Ter plaatse werd een 23-jarige man uit Gouda met verwondingen in zijn nek en striemen op zijn bovenlijf aangetroffen. De verdachten hebben na een worsteling met de Gouwenaar geld van hem weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de daders. Getuigen kunnen contact opnemen met via telefoonnummer 0900 - 8844.


Moordrecht Ongeval A20

Zaterdagochtend 8 mei rond 05.00 uur heeft de politie op de A20 ter hoogte van Moordrecht een busje tegen de vangrail aangetroffen. De 39-jarige bestuurder uit Zeewolde lag naast het voertuig en is met hoofdletsel afgevoerd naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda. Later is hij daar aangehouden op verdenking van rijden onder invloed; zijn rijbewijs is ingevorderd.


Bodegraven - Inbraak in woningen

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 mei werd er ingebroken in een woning aan de Rond de Watertoren en werd dit geprobeerd bij een woning aan de Van Dobben De Bruijnstraat. Bij beide woningen werden cilindersloten van deuren afgebroken. Bij de geslaagde inbraak werd een portemonnee uit de woning gestolen. Bij de woning aan de Van Dobben De Bruijnstraat bleef het vermoedelijk bij een poging omdat de bewoner rond 05.00 uur wakker werd van gerommel bij zijn voordeur, naar beneden ging en het buitenlicht aan deed. De bewoner zag vervolgens nog net iemand weglopen. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in. Dit onderzoek bleef echter zonder resultaat. De politie zet haar onderzoek voort.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --