Rijn & Venen 10.30 uur

Utrecht 10-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Man aangehouden voor valse naam

BREUKELEN De politie heeft zondagmorgen 9 mei, om 02.50 uur, een 35-jarige inwoner uit Breukelen aangehouden voor het opgeven van een valse naam

Politieagenten werden op de Danneweg aangesproken door een jongen die vertelde dat even tevoren zijn bromfiets was gestolen op de Molenwerf. Het voertuig was hij kwijtgeraakt nadat hij uitgescholden was door een bewoner op de Molenwerf en het hazenpad had gekozen. Zijn achtergelaten bromfiets bleek bij terugkomst te zijn verdwenen. Bij het onderzoek naar de diefstal werd de verdachte staandegehouden omdat hij hier mogelijk verantwoordelijk voor was. De man werkte niet mee aan het onderzoek en wilde zijn naam niet opgeven.

Na enig aandringen gaf hij een gefingeerde naam op, waarmee het vermoeden ontstond dat dit een valse naam betrof.

De man werd aangehouden voor het opgeven van een valse naam en verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding. Hij gaf hierbij aan één van de agenten een kopstoot maar kon met enige drang worden geboeid.

De man is overgebracht naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal. Zijn betrokkenheid bij de diefstal van de bromfiets kon niet worden aangetoond.

Rijden onder invloed

MAARSSSEN De politie heeft maandag 10 mei, om 01.35, een 48-jarige inwoner uit Maarssen aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man werd bij een algemene verkeerscontrole op de Maarssenveensevaart gecontroleerd en blies op de ademtestapparatuur de indicatie F.

Aan het bureau bleek dat de verdachte 835 ug/l in zijn lichaam te hebben. Ook bleek de man gereden te hebben terwijl zijn rijbewijs reeds was ingevorderd.

Voor beide feiten krijgt de verdachte een proces-verbaal.

Woning gekraakt

WOERDEN Op maandagmorgen 10 mei, om 05.40 uur, is op de Oud Heusdenstraat een woning gekraakt.

Het pand dat al een jaar leeg stond is in gebruik genomen door een krakersgroep van 14 personen. Men had de buurt en de eigenaar het pand van hun actie in kennis gesteld. In overleg met de gemeente en justitie wordt bepaald of de krakers daar mogen blijven.