Politie Amsterdam-Amstelland

Controle in kader van tegenhouden

10-5-2004. Zaterdagavond vond rond het Stadshart van Amstelveen een grote controleactie plaats. Medewerkers van de Dienst Verkeerspolitie controleerden alle motorvoertuigen met twee zogenaamde catch-kens. De catch-ken is een apparaat dat kentekens "leest" en vervolgens controleert in een databank. Blijkt uit de databank dat er iets niet klopt, dan brengen motorrijders het voertuig naar een controleplaats, in dit geval aan Meander. Op deze plek stonden zaterdag avond zo'n 40 controleurs van verschillende ketenpartners: politie, sociale recherch, IVW et cetera).Op initiatief van de lokale buurtregisseur waren er diverse collegeleden van B&W aanwezig.


Hotelrunners aanpgepakt

10-5-2004. Vrijdag werd door politie Amsterdam-Amstelland en de spoorwegpolitie van het KLPD op het Stationseiland een actie gehouden tegen hotelrunners.
De runners bieden argeloze toeristen, op vaak zeer hinderlijke wijze, kamers en slaapplaatsen aan. Vijf personen werden gesnapt toen zij hun illegale diensten aanboden en werden gearresteerd. Eén van de aangehouden verdachten bleek illegaal in Nederland te zijn en is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
Ontvoering opgelost

10-5-2004. Dinsdag 27 april heeft de politie met de aanhouding van drie mannen een einde gemaakt aan de ontvoering van een 19-jarige man. Een geldschuld zou de aanleiding voor de ontvoering zijn.

Lees meer...

---

Straatrovers gearresteerd

10-5-2004. Vrijdagnacht werden op aanwijzing van het slachtoffer twee straatrovers gearresteerd. Eerder die nacht werd het slachtoffer door de twee op de Warmoesstraat met geweld tegen een muur gedrukt en werden zijn zakken leeggehaald. Vervolgens gingen het duo er met het buitgemaakte geld en GSM vandoor, maar niet voor lang.
---

Dode man aangetroffen

10-5-2004. Zondagavond rond halfelf rukten hulpdiensten uit voor een onwel geworden man die bij de lift van Kleiburg zou liggen. De politie trof een 52-jarige man aan die reeds was overleden. De schouwarts stelde vast dat het hier niet om een misdrijf ging. Het slachtoffer is vermoedelijk aan een overdosis harddrugs overleden. Sectie zal moeten uitwijzen of dit vermoeden juist is.

---

toen hij in zijn rug werd gestoken door een bekende.

De twee mannen hadden ruzie gekregen over 2 euro die het slachtoffer nog verschuldigd was. Het slachtoffer, wiens identiteit nog onbekend is, werd opgenomen in een ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar. De dader werd door in een sloot in de omgeving aangetroffen en werd gearresteerd.

---

Snackbar overvallen

10-5-2004. Vrijdagavond hebben twee gewapende mannen een overval gepleegd op een snackbar aan de Veemkade. Op het moment dat ze moesten afrekenen voor hun snack trokken ze een mes en een vuurwapen en bedreigden de medewerker. Ze eisten geld uit de kassa en gingen er vervolgens vandoor.

---

Vijf gewonden bij eenzijdige aanrijding

10-5-2004. Zaterdagnacht rond tien over twee raakten vijf mensen gewond bij een eenzijdige aanrijding op de A10 Noord. De19-jarige bestuurder van de auto waar zij in zaten is vermoedelijk de macht over het stuur kwijtgeraakt.

De auto tolde een aantal maal in het rond en sloeg over de kop. Uiteindelijk kwam het voertuig tegen een vangrail tot stilstand. De brandweer moest helpen bij het bevrijden van de slachtoffers, waarna de vijf naar het ziekenhuis werden afgevoerd. De bestuurder moest vanwege hoofdletsel direct worden geopereerd.