Stadsdeel Zeeburg

Doorstart welzijnsorganisatie

Het dagelijks bestuur van Zeeburg heeft besloten een doorstart te maken van het welzijnswerk van het failliete Alcides in de nieuwe Stichting ZeeWelzijn, en heeft bestuurders bereid gevonden om zitting te nemen in deze organisatie. Mevrouw Nellie Altenburg wordt de voorzitter van de Stichting ZeeWelzijn. De heer Paul Abell neemt zitting als bestuurslid. Conform de statuten van de stichting zal de Ondernemingsraad één lid voordragen voor het bestuur. De stichting is per vandaag opgericht en zal de dienstverlening per 1 mei oppakken.

De nieuwe stichting neemt alle huidige welzijnsactiviteiten in het stadsdeel over. De uitvoering van de kinderopvang zal doorgaan zoals deze reeds voor het faillissement van Alcides is ingezet, namelijk in de BV Kinderopvang Alcides.

In de loop van volgende week neemt het bestuur een besluit over welke personeelsleden per 1 mei in dienst komen van de nieuwe stichting. Het dagelijks bestuur van Zeeburg gaat er vanuit dat de overname geen noemenswaardige gevolgen zal hebben voor het personeelsbestand.

De nieuwe stichting krijgt voor de eerste aanloop een overbruggingskrediet van 50.000,-. Daarnaast stelt het Stadsdeel middelen beschikbaar om de inventaris van het failliete Alcides (tegen taxatiewaarde) op te kopen. Het nieuwe bestuur dient uiterlijk op 1 juli 2004 een sluitende begroting te overleggen aan het dagelijks bestuur van Zeeburg. In de tussenperiode verwacht het dagelijks bestuur elke maand een gedetailleerd exploitatieoverzicht. De subsidiebeschikking 2004 vormt de basis voor die onderdelen waarvoor de nieuwe stichting verantwoordelijk is.

Het dagelijks bestuur is verheugd dat de doorstart van de welzijnsdienstverlening, in goede samenwerking met de curatoren en de andere stadsdelen, zo snel is verwezenlijkt, waardoor de continuïteit van de welzijnsactiviteiten in Zeeburg gewaarborgd blijft.