Modint


Koninklijke onderscheiding voor Frans Schulte

Vanwege zijn grote bestuurlijke verdienste voor de kledingbranche, zowel nationaal als internationaal, is MODINT - bestuurslid Frans Schulte (Interface Fashion BV) t.g.v. Koninginnedag koninklijk onderscheiden. Hij mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.
De versierselen behorende bij deze onderscheiding werden hem aan de vooravond van Koninginnedag opgespeld door Mr. D.W. Schiff, consul-generaal in Antwerpen.

Frans Schulte was vanaf 1988 tot aan de fusie in 2000 met NKC bestuurslid van FENECON, waarvan hij bijna vier jaar vice-voorzitter was. Sinds 2000 is hij bestuurslid van MODINT. Vanaf 1993 bekleedde Frans Schulte diverse functies bij de Europese overkoepelende organisaties voor de textiel en kledingbranche. Zo was hij eerst vice-voorzitter en later voorzitter van ECLA (European Clothing Association). Vanuit die functie was hij een van de motoren achter de fusie van ECLA met COMITEXTIL, waaruit EURATEX ontstond. Van 1995 tot 2001 was hij bestuurslid van Euratex. In 1998 trad hij tevens toe tot het bestuur van de International Apparel Federation (IAF), waarvan hij in 2002 voorzitter was. Onder zijn leiding werd in dat jaar het grote IAF Congres in Amsterdam gehouden.
In al deze bestuurlijke functies heeft Frans Schulte zich een uitstekende ambassadeur getoond van de Nederlandse en internationale textiel- en kledingbranches. Hij heeft tijdens diens diverse voorzittersschappen groot respect afgedwongen voor zijn stijl van leidinggegeven, het voeren van onderhandelingen, het samenbrengen van partijen en het creëren van consensus.
30 april 2004