Stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht 10-05-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 23-jarige man uit Zaltbommel aangehouden voor het rijden onder invloed.

Bij de staandehouding op de Spinozaweg rook de man naar alcohol. Hij heeft toen een blaastest ondergaan. Op het bureau bleek dat hij te veel alcohol in zijn bloed had (330 ug/l). De man kreeg een boete en een rijverbod van twee uur.

Tasjesroof

UTRECHT Op zondagavond is een vrouw uit Utrecht beroofd van haar tas, terwijl ze voor een verkeerslicht moest wachtten.

Omstreeks 23.15 uur stond een vrouw voor een verkeerslicht op de Vleutenseweg, toen ze een harde knal hoorde. Het rechter voorportierraam werd ingeslagen door een man en hij nam haar tas mee. Hij stapte vervolgens achterop een scooter en zij reden weg.

Het signalement van de dader: een man tussen de 17 en 20 jaar, tussen
1.65 en 1.75 meter lang. Hij heeft een normaal postuur en donkerkleurig kort haar. Hij droeg een crèmekleurige gewatteerde jas en een donkerkleurige broek.

De politie is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van deze roof. Zij kunnen bellen met de politie Utrecht via 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op zondagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een voetganger en een dienstvoertuig van de politie op het Herculesplein.

Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij na een voetbalwedstrijd. Ter plekke werd er niet meer gevochten, maar lagen er twee gewonden op de grond. Een aantal mannen liep bij het zien van de politie richting de Herculeslaan. Zij werden gevraagd te stoppen, maar dit deden ze niet en zetten het op een lopen. Bij de aanhouding kwam een 47-jarige man uit de Bilt in botsing met een surveillancevoertuig. De man liep hierbij breuken op aan elleboog en pols en is met de ambulance overgebracht naar het UMC. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbreker weet te ontkomen na achtervolging

UTRECHT Op zondagmiddag kreeg de politie een melding van een inbraak, waarbij de melders achter de dader aan zouden zitten.

Omstreeks 17.20 uur werd er ingebroken in een restaurant aan de Oudegracht. Daar liep een onbekende man naar buiten met twee kratten. Dit werd opgemerkt door twee werknemers en toen zij er wat van zeiden, zette de inbreker het op een lopen. Zij zijn achter de inbreker aangerend, maar zijn hem op de St. Jacobsstraat uit het oog verloren.

Het signalement van de dader is: een blanke man met kort, warrig, zwart ietwat grijzig haar. Ongeschoren. Hij is 35-40 jaar oud en heeft een slecht gebit. De man is ongeveer 1.80 lang en droeg een zwart leren jas met een zwarte spijkerbroek.

De politie is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van deze inbraak en/of achtervolging. Zij kunnen bellen met de politie Utrecht via 0900-8844 (lokaal tarief).