Heuvelrug, gewijzigd 11.00 uur

Utrecht 10-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Brand

VEENENDAAL Op zondag 9 mei heeft brand gewoed in een loods.

Rond 20.15 uur kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een woning aan de Heiveldweg. Ter plaatse bleek het niet om een woning, maar om een grote loods van 20 bij 50 meter te gaan. De bewoners van enkele omliggende woningen verlieten hun huis i.v.m. de rookontwikkeling. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en door de politie werd de Klompersteeg geheel afgesloten, omdat de brandweer daarlangs over afstand water aan moest voeren en de slangen over de weg lagen.

Nadat de brandweer de brand onder controle had, bleek er een gaslek in het pand te zijn. Door personeel van het energiebedrijf is de gas- en elektriciteitstoevoer van het pand afgesloten.

Toen de brand was geblust, werd een kort eerste onderzoek ingesteld. Daarbij werd geconstateerd dat in de loods hoogstwaarschijnlijk een hennepkwekerij was gevestigd: er werden resten van hennepplanten en kweekapparatuur aangetroffen.

Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Politie controleert op vuurwapenbezit

RHENEN De politie heeft zaterdagmiddag 8 mei, om 17.40 uur, een auto gecontroleerd op de aanwezigheid van een vuurwapen.

Eén en ander vond plaats naar aanleiding van een melding van de politie in Gelderland dat er op de markt in Buren een conflict was geweest tussen enkele personen en dat de inzittenden van een personenauto, waarvan het kenteken bekend was, mogelijk in het bezit waren van een vuurwapen.

De bewuste auto werd gezien op de Cuneraweg, waarna werd besloten om de uitpraatprocedure te volgen. Met kogelwerende vesten aan en met getrokken vuurwapen zijn door politiemensen de inzittenden uit de auto gepraat.

In de auto zaten twee vrouwen van 22 en 54 jaar en afkomstig uit Veenendaal. Bij controle van de auto en fouillering van de twee vrouwen werd geen vuurwapen aangetroffen. Beide betrokkenen konden na een kort oponthoud aan het politiebureau weer naar huis.