Ingezonden persbericht


10 mei 2004

Ervaar de vrijheid van draadloze mobiele communicatie

~ Belkin introduceert een lichtgewicht, stijlvolle Bluetooth-headset ~

Belkin, marktleider op het gebied van computerrandapparatuur en ­accessoires, introduceert een nieuwe lichtgewicht Bluetooth-headset voor de mobiele telefoon. De stijlvolle Bluetooth Hands-Free Headset weegt minder dan 20 gram en is ontworpen voor eenvoudige, draadloze handsfree communicatie.

Met een standby-tijd van vier dagen, een spreektijd tot vier uur en een bereik van 10 meter, is de headset zeer geschikt voor mensen die graag op een veilige en comfortabele manier handsfree willen bellen. Bovendien is de headset ook te gebruiken voor spraakherkenning, het luisteren naar muziek en chatten of telefoneren via het internet. De fraai vormgegeven headset zorgt voor perfecte draadloze communicatie voor gebruikers van telefoons met ingebouwde Bluetooth-technologie.

Dankzij de Bluetooth-technologie kunnen gesprekken met één druk op de knop gevoerd en beantwoord worden, zelfs wanneer de telefoon zich in een broekzak, koffer of handtas bevindt. De headset heeft hiervoor een speciale knop op het oordopje, waarmee gebruikers gesprekken kunnen beginnen, beantwoorden of beëindigen. De headset ondersteunt voice dialing en OEquick pairing¹ voor het eenvoudig tot stand brengen van communicatie. Om het draagcomfort te verhogen, wordt de headset geleverd met drie verwisselbare typen oordopjes.

Prijs en beschikbaarheid
De Bluetooth Hands-Free Headset (F8T061ea) is verkrijgbaar vanaf mei bij de bekende Belkin verkooppunten voor een adviesverkoopprijs van 89 Euro, inclusief BTW. Daarnaast biedt Belkin 2 jaar fabrieksgarantie op de headset.

(232 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Belkin
Belkin is één van 's werelds grootste fabrikanten van computerkabels, UPS- en spanningsbeveiligingsproducten, FireWire en USB connectiviteitsproducten en is opgericht in 1982. Het productaanbod van het bedrijf omvat daarnaast standaard en op maat gemaakte kabels, KVM-switches, apparatuur voor gedeeld gebruik van handbediende en automatische randapparatuur, bekabeling voor lokale netwerken (LAN) en netwerkhardware en -accessoires, accessoires voor mobiele telefoons/PCS en PDA's, geavanceerde audio- en videokabels en componenten voor gebruikers van desktopcomputers en notebooks.

Als erkenning voor het succes dat Belkin in 2001, 2002 en 2003 op zowel de Europese als de Amerikaanse markt heeft behaald, werd Belkin op de RetailVision - het toonaangevende door Gartner georganiseerde evenement voor de IT-detailhandel - bekroond met een record aantal prijzen.

Het Europese hoofdkantoor van Belkin bevindt zich in het Engelse Northampton. Daarnaast zijn er nog verkoop- en marketingvestigingen in Schiphol-Rijk en München. De producten van Belkin zijn verkrijgbaar via een Europees netwerk van grote distributeurs, detailhandelaren en postorderbedrijven.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website op www.belkin.nl

Klik hier voor een afbeelding van het product:
http://web.belkin.com/photoalbum.asp?pn=F8T061

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met: Tel:+31 (0) 20 654 73 29
Email: PREurope@belkin.com
www.belkin.nl


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---