Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 mei 2004

Aanrijding met letsel

Automobilist raakt gewond bij eenzijdig ongeval en moet bloedproef ondergaan omdat het vermoeden bestaat dat hij onder invloed verkeerde

Enschede

Zondagavond 9 mei vond omstreeks 21.25 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Lossersestraat in Enschede. De bestuurder van de auto, een 44-jarige man uit Enschede, had de macht over het stuur verloren als gevolg waarvan de auto op de kop in de berm belandde. De man kroop op eigen kracht uit de auto en werd liggend in de berm aangetroffen. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij ter observatie werd opgenomen. Omdat het vermoeden bestaat dat hij onder invloed verkeerde, werd bij hem een bloedproef afgenomen. De 44-jarige man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De auto waarin hij reed, staat op naam van een andere persoon en blijkt niet verzekerd en niet APK-gekeurd te zijn. De 44-jarige man zal nog door de politie gehoord worden in verband met de diverse overtredingen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-057428)

Bromfietser gewond

Meisje op scooter raakt gewond na aanrijding met personenauto

Enschede

Een 22-jarige automobilist uit Losser reed zondagavond 9 mei omstreeks 22.00 uur vanuit een parkeerplaats de Gronausestraat in Enschede op. Hij zag hierbij een scooter over het hoofd, die hem van links naderde en bestuurd werd door een 16-jarig meisje uit het Duitse Ohne. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij het meisje gewond raakte. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat zij haar rechter bovenbeen had gebroken. (bps: 04-057440)

Dronken automobilist aangehouden

Politie houdt automobilist aan wegens het rijden onder invloed van alcohol

Enschede

Politieagenten zagen zondag 9 mei omstreeks 22.25 uur een auto al slingerend over de Broekheurne Ring in Enschede rijden. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder, een 38-jarige man uit Enschede, onder invloed van alcohol verkeerde, hielden zij hem aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,73 promille. Het rijbewijs van de 38-jarige man was reeds ingevorderd voor het rijden onder invloed. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-057433)

Diefstal computerapparatuur

Computerkasten en beeldschermen gestolen bij inbraak in ziekenhuis

Enschede

Tussen zaterdag 8 en zondag 9 mei werd ingebroken in het MST aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Na het forceren van een ruit werd toegang tot het pand verkregen. Weggenomen werd een aantal computerkasten en beeldschermen. De waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 04-057362)

Rijden onder invloed

Automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed

Enter

Een 21-jarige automobilist uit Borne werd maandag 10 mei omstreeks 00.00 uur gecontroleerd op de Putman Cramerstraat in Enter. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de politieagenten hem aanhielden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,0 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-057454)

Aanhoudingen na burenruzie

Politie houdt drie verdachten aan na een uit de hand gelopen burenruzie

Westerhaar

Maandag 10 mei kwam omstreeks 01.35 uur een melding binnen van onenigheid tussen bewoners aan de Webbinkstraat in Westerhaar. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar een aantal buurtbewoners aan. Meerdere personen hadden onenigheid met elkaar gehad en waren onder invloed van alcohol. De politie hield één van hen, een 41-jarige man uit Westerhaar, aan wegens vernieling van een auto en openbare dronkenschap. Omstreeks 04.10 uur kwam wederom een melding van problemen aan de Webbinkstraat. Dezelfde buurtbewoners hadden weer onenigheid gehad en dit had geleid tot bedreiging en mishandeling. Onduidelijk is nog wat er precies gebeurd is. De politie hield twee verdachten aan, vrouwen uit Westerhaar van resp. 41 en 45 jaar. De drie verdachten zijn opgesloten en zullen nog gehoord worden. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-057487)

Schennispleger aangehouden

Politieagenten houden een man aan nadat hij zich naakt bij een sporthal ophield

Wierden

Surveillerende politieagenten zagen zondagmorgen 9 mei omstreeks 10.45 uur bij de sporthal op de Nijverheidsstraat in Wierden een geparkeerd staande auto. In de auto zat een man met ontbloot bovenlichaam die net bezig was zich aan te kleden. Een getuige sprak de agenten aan en vertelde dat de man even daarvoor naakt bij de sporthal had gestaan. Hierop werd de verdachte, een 50-jarige man uit Enter, aangehouden voor openbare schennis. De verdachte bekende het feit. Hij werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-057301)

Aanrijding onder invloed

Automobilist veroorzaakt aanrijding en blijkt onder invloed van alcohol

Oldenzaal

Zondag 9 mei reed een 68-jarige automobilist uit Oldenzaal vanuit een uitrit de Enschedesestraat in Oldenzaal op. Hij gaf hierbij geen voorrang aan een voor hem van links naderende auto, bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Oldenzaal. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 21-jarige vrouw liep pijn aan haar been op en werd voor alle zekerheid naar het ziekenhuis overgebracht. Na controle mocht zij naar huis. Een blaastest wees uit dat de 68-jarige bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Politieagenten hielden hem aan en namen hem mee naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,04 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-057386)

Motorrijder gewond

Motorrijder loopt dubbelde armbreuk op bij eenzijdig ongeval

Deurningen

Een 59-jarige motorrijder uit Bremen reed zondag 9 mei omstreeks 13.45 uur op de A1 en belandde bij de afslag Oldenzaal met een nagenoeg lege voorband in een greppel. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een dubbele armbreuk bleek te hebben. (bps: 04-057331)

Invordering rijbewijs

Automobilist moet rijbewijs inleveren wegens het herhaaldelijk rijden onder invloed

Oldenzaal

Maandag 10 mei controleerden politieagenten omstreeks 03.45 uur op de Griekenlandlaan in Oldenzaal een 32-jarige automobilist uit Oldenzaal. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1.3 promille. De 32-jarige man bleek reeds vaker met de politie in aanraking te zijn geweest wegens het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd derhalve ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-057485)

Aanhouding wegens diefstal/heling fietsen

Vrouw herkent haar gestolen fiets, waarna de politie twee verdachten aanhoudt

Hengelo/Borne

Zondag 9 mei kwam omstreeks 13.45 uur een melding binnen van een vrouw die haar gestolen fiets aan de Brinkstraat in Hengelo zag staan. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar de vrouw, een 20-jarige uit Dronten, bij de desbetreffende fiets stond. De vrouw vertelde dat dit haar fiets was, die op 20 april 2004 aan de Stationsstraat in Borne gestolen was. Zij had hiervan aangifte gedaan. Vervolgens wees zij de man aan, die zojuist op haar fiets gereden had. Deze man, een 18-jarige uit Borne, vertelde de agenten dat hij de fiets voor een lage prijs van iemand had gekocht. De agenten hielden hem hierop aan voor heling en mogelijk diefstal van de fiets. De verdachte was in gezelschap van een andere 18-jarige man uit Borne. Ook hij had een mooie fiets bij zich en zei dat hij hem voor een laag prijsje had gekocht. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat ook deze fiets van diefstal afkomstig was, hielden zij ook hem aan. Onderzoek wees inmiddels uit dat beide fietsen in Borne gestolen zijn en dat hiervan aangifte is gedaan. De fietsen zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-057327)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --