De Unie


Particuliere beveiliging - CAO

10 mei 2004 - Na een reeks intensieve en lange CAO onderhandelingen heeft de werkgeversdelegatie van de VPB (Vereniging voor Particuliere beveiligingsorganisatie) gisteren een eindbod neergelegd aan het einde van de 8e onderhandelingsronde. Voor De Unie is dit een gemiste kans om via onderhandelingen kwalitatief goede afspraken met elkaar te maken.

Het is nu aan u om te beoordelen of u dit eindbod accepteert. Om een goede afweging te kunnen maken hebben wij bij elk van de 27 (!) onderdelen van het eindbod het Unie standpunt aangegeven.

Als u dit eindbod, na het bestuderen hiervan met onze toelichting er bij, afwijst dan verzoeken wij u dit schriftelijk en beargumenteerd te doen. Hierbij willen wij graag van u weten met welke twee punten u het absoluut niet eens bent.

Wij willen u hierbij er op attenderen dat het afwijzen van dit eindbod niet automatisch kan leiden tot nieuwe onderhandelingen. Dit is afhankelijk van de opstelling van de werkgevers. Als zij na afwijzing van hun eindbod door onze leden hun standpunt niet zouden willen herzien dan betekent dat wij ook op u een beroep zullen doen om ons te ondersteunen bij het krachtiger overbrengen van ons standpunt aan de werkgevers.

U kunt uw mening aan ons kenbaar maken door de onderstaande antwoordstrook in te vullen en dit uiterlijk voor 28 mei 2004 naar de Unie toe te sturen. Direct na afsluiten van deze termijn zullen wij u op hoogte brengen van de uitkomst hiervan.

P. Roos en S. Koetloe
Bestuurders

maandag, 10 mei 2004