Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Aanpak Brinkhoeve zichtbaar
De kozijnen eruit, de rozijnen erin

Aanpak Brinkhoeve zichtbaar

Poortugaal, Maandag 10 mei wordt ook aan de buitenkant zichtbaar dat de aanpak van de Brinkhoeve is begonnen. De kozijnen gaan eruit, zodat de Brinkhoeve snel echt voor elkaar komt. Wethouder Erwin de Jongh geeft om 11.00 uur s ochtends, samen met een van de omwonenden een energievol pakketje aan de werklieden.

5 mei is men gestart met de werkzaamheden aan cultureel centrum De Binkhoeve in Poortugaal. Maandag 10 mei wordt ook aan de buitenkant duidelijk dat De Brinkhoeve rigoureus wordt aangepakt. Onder het motto de kozijnen eruit, de rozijnen erin, brengen wethouder De Jongh en mevrouw Pia Visser (buurvrouw van De Brinkhoeve) wat extra energie bij de werklieden.

Volgens de planning zijn de werkzaamheden vóór het nieuwe seizoen in augustus gereed. De akoestiek is dan aangepast tot door de DCMR aangegeven normen. De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens een door de DGMR uitgebracht rapport, waarin is aangegeven welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd om het geluidsniveau van De Brinkhoeve binnen aanvaardbare normen te brengen.

De gemeente is een uitgebreid communicatie en informatietraject met de omwonenden aangegaan. Middels een klankbordgroep wordt deze groep op de hoogte gehouden van de stand van zaken van het project. Ook kunnen de omwonenden tijdens deze vergaderingen hun mening en visie geven op de gang van zaken.