Het Nederlandse Rode Kruis

10 mei 2004
8 mei 2004: speciale dag voor Rode Kruis-vrijwilligers

Eén van de meest bekende Rode Kruis- vrijwilligers was ook van de partij

Het Rode Kruis organiseert de vrijwilligersdag om al die vrijwilligers van het Rode Kruis te bedanken voor hun belangenloze inzet. En ondanks de verschillen die er tussen al die vrijwilligers bestaan, bood het programma voor ieder wat wils. Zo waren er optredens van Jamai en Arno Kolenbrander. Er was straattheater, een quiz, er was een masseur en professionele visagisten voor een perfecte make-up. Klap op de vuurpijl was wel het grootste 'levende' rode kruis om 15.00 uur 's middags. Alle aanwezige vrijwilligers kregen een rode of witte ballon in de hand. Daarmee werd een plaatsje veroverd in het Guinness Book of Records.

Reünie van Rode Kruis-vrijwilligers

Een aantal gehandicapten feestten mee

Dennis uit Weert kwam vooral voor de lol. Anja kwam speciaal voor Jamai. Marry Steenbergen uit Anna Paulowna vindt het vooral belangrijk dat vrijwilligers nu eens niets hoeven te doen. Haar dochter Mariska keek al een jaar uit naar deze dag en vindt het ook een beetje een reünie. Maar ze is met haar 32 jaar dan ook al 19 jaar vrijwilliger voor het Rode Kruis.

In het zonnetje

Het optreden van Jamai werd druk bezocht door de jongere vrijwilligers

De 34.000 vrijwilligers van het Rode Kruis besteden per jaar zo'n 2,7 miljoen uur aan het geven van noodhulp en sociale hulp. Ze zorgen voor medische assistentie en opvang en verzorging bij rampen en ongevallen. Maar zij helpen ook vereenzaamde mensen die ernstig ziek zijn of een handicap hebben met activiteiten als huisbezoek, oppashulp en aangepaste vakanties. Genoeg redenen dus om deze vrijwilligers eens flink in het zonnetje te zetten. En al liet de zon zich deze dag niet zien, de aanwezigen genoten volop van alles dat hun werd aangeboden.

Meer informatie:

* Ook Rode Kruis-vrijwilliger worden? Kijk eens onder vrijwilliger worden of in de vacaturebank