Politie Gelderland-Midden

Scherpenzeel - bromfietsers gewond na aanrijding
Publicatiedatum: 10-05-2004

Bij een verkeersongeval tussen een bromfiets en een auto op de Dorpsstraat, nabij de kruising met de Vijverlaan in Scherpenzeel, zijn zaterdag twee personen gewond geraakt. De bij de aanrijding betrokken automobilist, een 25-jarige man uit Woudenberg, zou na de aanrijding zijn doorgereden en is later door de politie aangehouden. Het ongeval deed zich zaterdag even na middernacht voor, toen de automobilist op de Dorpsstraat ter hoogte van de kruising keerde. Daarbij zou hij een achterop komende bromfiets, bestuurd door een 17-jarige Renswoudenaar, over het hoofd hebben gezien. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de Renswoudenaar en diens 15-jarige duo passagiere uit Scherpenzeel gewond. Aan de hand van onder meer getuigen, die het kenteken van de auto van de doorrijder hadden genoteerd, kon de 25-jarige Woudenberger even later in zijn woonplaats worden aangehouden. De beide gewonden zijn ter behandeling overgebracht naar ziekenhuizen in Amersfoort en Ede. Bij de Woudenberger is geen overmatig drankgebruik geconstateerd. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - dagvaardingen na diefstalpoging

Publicatiedatum: 10-05-2004

Twee jeugdige Edenaren moesten onlangs voor de rechter verschijnen in verband met een diefstalpoging vanuit een bestelauto, in februari van dit jaar bij een bedrijf in hun woonplaats. Het tweetal werd door personeel van de zaak op heterdaad betrapt en aan de politie overgedragen.

De Edenaren, 16 en 17 jaar oud, was die vrijdag 20 februari een bedrijf aan de Lorentzstraat binnengegaan. De 16-jarige wilde een stageplaats vragen bij het bedrijf en liet zich daarbij vergezellen door zijn kameraad, de 17-jarige Edenaar. Deze laatste had zijn oog laten vallen op een bestelwagen, die op het terrein geparkeerd stond. Op het moment dat hij de laadruimte binnenging werd hij betrapt door personeel van het bedrijf. Beide Edenaren zetten het op een lopen maar konden na een korte achtervolging in de kraag gevat worden. De 16-jarige ontkende iets met een diefstal poging te maken te hebben. De 17-jarige verklaarde tegenover de politie op zoek te zijn geweest naar iets om te stelen. Na overleg met justitie werd besloten beide verdachten te dagvaarden. Op 7 mei jl. moesten beide verdachten voorkomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - beveiliger verdacht van diefstal

Publicatiedatum: 10-05-2004

Een 39-jarige man uit Opheusden wordt verdacht van diefstal van een laptop uit een gebouw in Wageningen, waar hij als beveiliger werkzaam was. De man is begin maart door de politie aangehouden maar heeft tot nu toe ontkend. De verdachte Opheusdenaar heeft vervolgens een dagvaarding gekregen en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Eind februari werd door een Wagenings bedrijf aangifte gedaan bij de politie van diefstal van een laptop. Daarbij was geen braakschade ontstaan. Na een intern onderzoek, in samenwerking met het beveiligingsbedrijf, kwam de verdenking op de 39-jarige Opheusdenaar te liggen. Die werd vervolgens door de politie aangehouden. De Opheusdenaar is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De verdwenen laptop werd later elders in het bedrijf teruggevonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - roken joint op straat: dagvaarding

Publicatiedatum: 10-05-2004

Een 43-jarige inwoner van Nijkerk zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor het roken van een joint op straat en het bezit van enkele grammen wiet.

De Nijkerker werd op 16 februari van dit jaar op de Frieswijkstraat in zijn woonplaats door surveillerende agenten betrapt terwijl hij op straat een joint liep te roken. De man werd door de agenten gecontroleerd en bleek tevens een zakje wiet bij zich te hebben. In overleg met justitie kreeg de Nijkerker hiervoor een dagvaarding. De aangetroffen drugs werden in beslag genomen en vernietigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - te hard op snelweg:Nijkerker rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 10-05-2004

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs afgenomen van een 26-jarige automobilist uit Nijkerk in verband met een forse snelheidsoverschrijding op de A-50, bij Heelsum. Surveillerende agenten zagen rond half één 's nachts ter hoogte van de afslag naar Wageningen de Nijkerker met hoge snelheid voorbijkomen en zetten de achtervolging in. Daarbij werd de Nijkerker geklokt met een snelheid van 178 km/u, een overschrijding van de maximumsnelheid van 58 km/u. Mede doordat het overige verkeer daardoor in gevaar werd gebracht besloten de agenten het rijbewijs van de Nijkerkse automobilist in te vorderen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---