Gemeente Ambt Montfort


Aanleg Roertunnel Rijksweg A73-Zuid

Algemene Wet Bestuursrecht / Wet Milieubeheer bekendmaking beschikking.

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Roermond maakt, gelet op artikel 14.3, tweede lid, Wet milieubeheer juncto artikel 7b, tweede lid, van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren mede namens het Dagelijks Bestuur van het Waterschap Roer en Overmaas, bekend dat bij besluiten van 3 mei 2004 onder een aantal voorschriften aan de Staat der Nederlanden (ministerie van Verkeer en Waterstaat) p/a Rijkswaterstaat, Directie Limburg, Postbus 25, 6200 MA Maastricht zijn verleend:


* een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het oprichten en in werking hebben van de Roertunnel, Rijksweg 73-Zuid te Roermond;


* een vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlakte- wateren voor het lozen van verontreinigd hemelwater van het verharde oppervlak en lekwater, afkomstig uit de zuidelijke water- kelder van de Roertunnel van de Rijksweg 73-Zuid tussen Roer- mond en Ambt Montfort, in het oppervlaktewater genaamd de Roer.

De besluiten zijn niet gewijzigd t.o.v. de ontwerp-besluiten.

De besluiten en andere ter zake zijnde stukken liggen vanaf 12 mei 2004 tot en met 22 juni 2004 ter inzage en wel:


* bij de publieksvoorlichting in de stadswinkel van het gemeentehuis van Roermond, Markt 31 te Roermond van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 14.00 uur, alsmede elke donderdag van 08.00 uur tot 20.00 uur;

* bij het gemeenteloket van de gemeente Ambt Montfort, Schaapsweg 20 te St. Odiliënberg van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en na telefonische afspraak (0475-538888) op andere tijdstippen;

* op het kantoor van het Waterschap Roer en Overmaas, p/a Maria Theresialaan 99 te Roermond op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur (bureau Vergunningen).

Ingevolge de artikelen 20.1 eerste lid en 20.6 van de Wet milieubeheer staat tot het einde van de beroepstermijn beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State voor:


* degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
* degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Een besluit treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Een besluit treedt alsdan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een beroepschrift moet in tweevoud worden gezonden aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-GRAVENHAGE. Een verzoek tot voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Roermond, 7 mei 2004
Burgemeester en wethouders van Roermond,
namens dezen,
Het hoofd van de afdeling Milieuzaken,
Ing. P. Tops.