Ingezonden persbericht


pkf pallets implementeert prodin-p5 van inter access

MySAP All-in-One-oplossing in drieëneenhalve maand live

Hilversum, 10 mei 2004 - PKF Pallets in Heinenoord heeft Prodin-P5 van Inter Access in gebruik genomen. De producent van pallets en kisten implementeerde deze op mySAP All-in-One gebaseerde oplossing in drieëneenhalve maand. Het nieuwe systeem dient als vervanging van een bestaand systeem dat in de loop van de tijd sterk was uitgebreid met maatwerk en daardoor kostbaar en inflexibel was. Inter Access leverde PKF niet alleen de SAP-oplossing, maar ook nieuwe hardware en implementatiediensten. De implementatie, die complete logistieke, productie- en financiële processen omvatte, werd door Inter Access op fixed price-basis uitgevoerd.

PKF oriënteerde zich in 2003 op beschikbare standaardpakketten ter vervanging van de bestaande software. Het bedrijf koos na een grondige selectie voor Prodin-P5 van Inter Access. Prodin-P5 is een voor middelgrote bedrijven aangepaste versie van mySAP All-in-One. De complexiteit van mySAP is sterk gereduceerd, zodat ook middelgrote ondernemingen met minder mensen kunnen profiteren van de brede SAP-functionaliteit. Prodin-P5 biedt alle functionaliteit die de SAP-software ook biedt.

"Prodin-P5 sloot het beste aan bij onze eisen", zegt Frank van Hoesel van PKF Pallets. "Wij zochten een geïntegreerde oplossing met veel functionaliteit en de nodige toekomstvastheid. De ruime mogelijkheden die Prodin-P5 ons in dit verband biedt, in combinatie met de sterke positie van SAP als grote, wereldwijde ERP-leverancier, gaf de doorslag bij de keus voor Prodin-P5."

PKF Pallets zet Prodin-P5 breed in. Circa 15 medewerkers maken dagelijks gebruik van functionaliteit op het gebied van productie, inkoop en verkoop, voorraadbeheer en financiële administratie. PKF produceert tot 10.000 pallets per dag en werkt zowel op klantorder als op voorraad. Het bedrijf levert aan verschillende grootverbruikers van pallets in Nederland, België en Duitsland. De pallets van PKF vinden hun weg naar vele takken van industrie en worden geleverd in elke gewenste maat en uitvoering. Daarnaast biedt PKF diensten als reparatie, poolbeheer, droogkamerfaciliteiten en Heat Treatment-behandelingen. PKF telt circa 90 medewerkers.

###

Over Inter Access
Met ca. 1.000 medewerkers in Nederland en België biedt Inter Access sinds de oprichting in 1980 geïntegreerde, bedrijfsbrede ICT-oplossingen en -toepassingen voor het optimaliseren van (interne) bedrijfsprocessen, kennismanagement, klanten/relatiebeheer, logistieke ketens en e-commerce. Inter Access onderscheidt zich niet alleen met ICT-expertise, maar ook met grote branchekennis in vele sectoren. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen met aandacht voor beheer. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.