Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wethouder Kees Silvis geknipt voor Roparun

BARENDRECHT (maandag 10 mei 2004) - Wethouder Kees Silvis doet dit jaar voor de derde keer mee aan de Roparun, een unieke hardloopwedstrijd waarvan de opbrengst wordt besteed aan projecten om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren. Hij loopt in team 132 dat onder andere gesponsord wordt door kapsalon F&T. Hiervoor organiseerde de kapsalon een speciale Roparun knipnacht die startte op vrijdag 7 mei om 12.00 uur 's middags en duurde tot zaterdag 8 mei 12.00 uur. Kees Silvis nam uiteraard ook plaats in een van de kappersstoelen om het goede doel te ondersteunen.

Aan het eind van de knipmarathon zorgde de directeur van Hispafruit, de hoofdsponsor van team 132 nog voor enige hilariteit. Hij hielp de kapsters even. Slachtoffer werd mede-teamlid Cees van Dongen die door Miquel Conzales werd kaalgeschoren. De knipactie heeft in totaal E 3.600,- opgebracht. Kees Silvis: "Een geweldig resultaat! Hier zijn wij heel erg blij mee. Naast een goed sportief resultaat hopen we ook dit jaar weer een goede opbrengst te realiseren voor het goede doel." Ook u kunt het Barendrechtse Roparunteam 132 sponsoren. U kunt dit doen door een bedrag over te schrijven op rekeningnummer 84.77.55.703 t.n.v A.P. Breederland t.g.v. team 132 ROPARUN.

In twaalf jaar 13 miljoen euro
De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld (530 km): het is een unieke hardloopwedstrijd, met een even uniek doel: "trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". In 1992 werd de RO(tterdam) PA(rijs) RUN geboren. Eigenlijk was het de bedoeling het bij een éénmalig avontuur te houden, maar het liep anders. Door het succes van de eerste keer kon een vervolg niet uitblijven en waren het de eerste keer dertien teams die meeliepen, in 2004 vertrekken er 191 teams vanuit Frankrijk richting Nederland. De opbrengst van de eerste Roparun was fl 100.000,=, in 2003 werd er ruim 2,4 miljoen euro bijeengelopen. Tot nu toe werd er in twaalf jaar al meer dan 13 miljoen euro bijeengebracht die besteed werden aan projecten om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren.

Parijs-Rotterdam

Sinds 1992 liep de route vanaf de Coolsingel in waterstad Rotterdam naar de omgeving van het vliegveld Le Bourget in lichtstad Parijs, maar in 2004 loopt voor de allereerste keer de route andersom, van Parijs naar Rotterdam! Start 29 en 30 mei in Parijs. Op maandag 31 mei vindt de finish plaats op de Coolsingel in Rotterdam. Het belooft een fantastisch feest te worden.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht