Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 mei 2004


Fietser rijdt auto aan


Een 63-jarige fietser uit Apeldoorn is zondagmiddag op de Deventerstraat tegen een geparkeerde auto aangereden. De man reed rond 17.25 uur tegen de auto van een 45-jarige plaatsgenoot aan. De fietser kwam ten val en liep hoofdletsel op. Een ambulance bracht hem naar het Lukasziekenhuis. De politie constateerde dat de man alcohol gedronken had en na ontslag uit het ziekenhuis wees een blaastest uit dat de fietser een alcoholpromillage had van 1,2. De politie gaf de man een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.


Politie houdt vandaal aan


De politie heeft zondagavond laat op het Leienplein een 18-jarige man uit Apeldoorn aangehouden die op diverse plaatsen vernielingen aan auto's had aangericht. De politie kreeg rond 23.30 uur melding dat getuigen achter twee vandalen aanzaten die eerder op de Ritbroekdwarsstraat spiegels van auto's hadden getrapt. Een getuige en zijn buurman hielden op het Leienplein de 18-jarige verdachte aan en droegen hem over aan de politie die de man opsloot in een cel. Onderzoek wees uit dat de vandalen spiegels van auto's hadden vernield op onder meer de Voorlandseweg, de Tienwoningenweg en aan de Ritbroekdwarsstraat. Het onderzoek gaat verder. Zo gaat de politie op zoek naar de andere verdachte en wordt bekeken of de verdachten dit feit eerder hebben gepleegd.


Dierenmishandeling op kinderboerderij


Onbekenden hebben in het weekeinde op de kinderboerderij Malkenschoten enkele jonge biggen mishandeld. Medewerkers van de kinderboerderij ontdekten zondagmorgen rond 08.15 uur dat van de op 23 april geboren dertien biggen er één verdwenen was. Twee andere biggen hadden verwondingen aan hun kop. Eén big had een snee midden op de kop en de andere big een snee bij het rechter oor. De daders zijn via een tussendeur bij de geitenstal gekomen. De politie stelt een onderzoek in.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --