Politie Friesland

Politieberichten van 10/05 (07.00 - 13.00 uur)

Fryslân 10-05-2004 - Voor verdere informatie kunt u tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen zaterdagavond en zondagmiddag is in gebroken in een bovenwoning aan het Noordvliet. Via een plat dak kwam de dader bij een deur, die opengebroken werd. Er werd een laptop en een digitale fotocamera weggenomen. De 42-jarige bewoner deed aangifte.

Drachten: inbraak in kantoor
Maandag omstreeks 05.00 uur is ingebroken in een kantoorpand aan de Martin Luther Kingsingel. Men kwam binnen door een tegel door een ruit aan de voorzijde te gooien. Uit het pand werden twee laptops weggenomen. Namens het bedrijf deed een 59-jarige man uit Gytsjerk aangifte.

Leeuwarden: inbraak school
Maandag omstreeks 05.00 uur is ingebroken in een schoolgebouw aan de Schieringerweg. Voor zover bekend wordt er niets vermist. Wel werden flinke vernielingen in en rond het gebouw aangericht, o.a. kapotte ruiten en omvergegooide bloembakken. Op de muren werden met krijt teksten geschreven zoals Joden aan het gas, Flikkers, White Power en hakenkruizen. Namens de school deed een 43-jarige man uit Leeuwarden aangifte.

Sumar: inbraak bedrijf
Tussen zondagmiddag en maandagochtend is ingebroken in meerdere bedrijven aan de Solcamastraat. Men kwam binnen door de toegangsdeuren te vernielen. In één bedrijf werd zeker 11 stuks elektrisch handgereedschap gestolen. Een 33-jarige man uit Zwaagwesteinde deed aangifte. Bij een ander bedrijf werden 3 computers en ander automatiseringsapparatuur, opblaastoestellen en veel gereedschap gestolen. Hier deed een 30-jarige man uit Grou aangifte. Voor een derde bedrijfsinbraak zie de ochtendeditie van de politieberichten.

Heerenveen: drie boten gestolen
Afgelopen weekend zijn vanuit een jachthaven aan de Heerensloot drie rubberboten gestolen. De ene boot hing aan de davids. De eigenaar, een 78-jarige man uit Heerenveen, deed aangifte. Een tweede rubberboot, voorzien van een grijze buitenboordmotor, 4 pk Yamaha, lag in een schiphuis. Van deze diefstal deed een 50-jarige inwoner van Terband aangifte. De derde rubberboot, voorzien van een grijze Yamaha 6 pk buitenboordmotor, lag eveneens in een schiphuis. Hiervan deed een 67-jarige man uit Heerenveen aangifte.

Leeuwarden: diefstal audio uit garage
Tussen zondag- en maandagochtend is ingebroken in een garage aan de Ereprijs. De eigenaar, een 37-jarige man uit Leeuwarden, had zondag omstreeks 11.00 uur geluidsapparatuur in de box gezet, de deur afgesloten en de auto ervoor gezet. Maandagochtend bemerkte hij dat de garagedeur open was gebroken en dat de apparatuur verdwenen was. Het gaat om twee microfoons met toebehoren, een mengpaneel, twee geluidsboxen en een keyboard.

Oosterwolde: inbraak bedrijf
Tussen zaterdagavond en maandagochtend is ingebroken in een container achter een bedrijfspand aan de Hornleger. De container werd opengebroken; het slot was verdwenen. Uit de container wer een zitmaaier gestolen. Om het bedrijfsterrein te kunnen verlaten werd een gedeelte van het hek kapot geknipt. Namens het bedrijf deed een 50-jarige man uit Hemrik aangifte.

Makkum: inbraak bibliotheek
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in de bibliotheek aan de Kerkstraat. Er waren zowel binnen als buiten meerdere braaksporen. Binnen werden de geldbakken van de kopieermachines opengebroken. Er moet nog aangifte gedaan worden.