Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Rheden - Rhedenaar verdacht van slaan meisje (12)
Publicatiedatum: 10-05-2004

Een 19-jarige Rhedenaar is zondagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een 12-jarig meisje uit Velp. Het slachtoffer had tijdens kermisbezoek op de IJsselsingel in Rheden woorden gekregen met de Rhedenaar over het lastig vallen van een vriendin. De Rhedenaar zou de Velpse vervolgens een klap verkocht hebben waardoor zij licht gewond raakte. Hulpverleners ontfermden zich over het meisje en waarschuwden de politie. Die wist onder meer aan de hand van getuigen de verdachte Rhedenaar aan te houden. De Rhedenaar verklaarde later dat hij door de Velpse zou zijn weggeduwd waardoor hij het gevoel kreeg te kijk gezet te worden voor de overige bezoekers. Uit boosheid daarover zou hij het meisje hebben geslagen. De Rhedenaar is na verhoor weer op vrije voeten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 10-05-2004

De politie heeft zondagmiddag in de wijk Geitenkamp in Arnhem een 30-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 33-jarige vriendin. Tussen beiden zou ruzie zijn ontstaan nadat zijn vriendin hem had gezegd de relatie te willen verbreken. De Arnhemmer zou zijn vriendin daarbij aan de haren hebben getrokken en bij de keel gepakt. Het slachtoffer waarschuwde kort daarna zelf de politie, die de Arnhemmer in zijn woning aanhield. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp/Lathum - drankrijder blijkt ook verdachte winkeldief
Publicatiedatum: 10-05-2004

Een 50-jarige Arnhemmer die in de nacht van zondag op maandag op de Marsweg in Lathum werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed, bleek meer op zijn kerfstok te hebben. De man werd tevens verdacht van het plegen van een diefstal in Velp. De Arnhemmer liep rond half twee tegen de lamp bij een routinecontrole van surveillerende agenten op de Marsweg in Lathum. Agenten roken alcohol en lieten de Arnhemmer blazen. Daaruit bleek later dat hij met een alcoholpromillage van ruim drie keer het wettelijke maximum. Bij het opnemen van het kenteken van de auto van de Arnhemmer bleek hij ook verdacht werd van diefstal van etenswaren en DVD hoesjes bij een winkel in een Velps benzinestation, omstreeks middernacht. De Velpenaar bekende de diefstallen. Voor wat betreft het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd. Voor beide feiten is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - autokraker na aanhouding ontkomen

Publicatiedatum: 10-05-2004

Een nog onbekende autokraker heeft zondagmiddag op de Jansstraat in Arnhem weten te ontkomen nadat hij door de eigenaar van de auto op heterdaad was betrapt en aangehouden. De eigenaar van de auto, een 37-jarige Duivenaar, zag rond half drie een onbekende uit zijn geparkeerde auto stappen. Na de man te hebben aangesproken over wat hij in zijn auto moest ontdekte de Duivenaar dat zijn autoradio was verdwenen. De onbekende man haalde hierop de autoradio onder zijn kleding vandaan en legde die op de auto. De Duivenaar greep de onbekende man hierop vast en liet de politie waarschuwen. Op dat moment rukte de onbekende zich los en bedreigde de Duivenaar met een scherp voorwerp, waarop de Duivenaar zich genoodzaakt zag de man los te laten. Die ging er vervolgens vandoor, zonder buit. Volgens de Duivenaar ging het om een man met een Surinaams uiterlijk, ongeveer
1.75 m lang en gekleed in een zwarte parka en spijkerbroek. De politie heeft nog vergeefs een onderzoek in de omgeving ingesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Ede; Dagvaarding na vernielingen

Publicatiedatum: 10-05-2004

Een 23-jarige Edenaar heeft een dagvaarding uitgereikt gekregen, nadat hij op 17 maart van dit jaar in een horecagelegenheid aan de Parkweg vernielingen gepleegd zou hebben. De man heeft de feiten bekend. Hij toonde zich bereid de schade met de gedupeerde te regelen.

Het incident zou zijn ontstaan nadat anderen zijn mobiele telefoon afgepakt zouden hebben. Daarop verdedigde de man zich met een barkruk. Daarbij ontstond schade aan het interieur. De man, die aanvankelijk probeerde te vluchten, kon wat verder op de Parkweg worden aangehouden. Tevergeefs probeerde hij aan de aandacht van de agenten te ontsnappen door onder een auto te gaan liggen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221