Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amerikaanse bedrijven kiezen voor Corporate Governance-oplossing van BWise

BWise boekt succes in Verenigde Staten op gebied van Sarbanes- Oxley

s-Hertogenbosch, 10 mei 2004 De eerste Amerikaanse bedrijven erkennen de meerwaarde van de Corporate Governance oplossing van het Nederlandse BWise en verkiezen deze oplossing boven die van de Amerikaanse concurrentie.

Devcon International Corporations en CEDAR shopping Centers hebben beide gekozen voor de oplossing van BWise om snel en efficiënt te kunnen voldoen aan de Amerikaanse wetgeving op het gebied van Corporate Governance, beter bekend als de Sarbanes-Oxley Act. De bedrijven zijn genoteerd aan de Amerikaanse beurs (NYSE) en moeten, net als alle andere beursgenoteerde ondernemingen, in 2005 aan deze nieuwe wetgeving voldoen.

De Sarbanes-Oxley Act stelt bestuurders persoonlijk aansprakelijk voor het juist rapporteren van de financiële cijfers. Het is vereist dat het management adequate controlemechanismen invoert in de organisatie, die los staan van de standaard financiële boekhouding en die daardoor de betrouwbaarheid van de cijfers waarborgen.

Automatische documentatie onderliggende processen

De oplossing van BWise ondersteunt uiteraard de standaard methodieken die de diverse accountantskantoren in de wereld hebben ontwikkeld. BWise doet dat anders dan anderen: het rapporteert niet alleen, maar geeft juist ook een betere beheersbaarheid. Het baseert zich namelijk op het geautomatiseerd documenteren van onderliggende processen, met een koppeling naar de geïnventariseerde risico s en de vereiste maatregelen. Op basis van het overzicht dat de software van BWise geeft, wordt tevens gecontroleerd of de noodzakelijke maatregelen die onderkend zijn, ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd.

De reden waarom deze Amerikaanse bedrijven voor BWise kiezen, boven oplossingen die in de Verenigde Staten zijn ontwikkeld, is, naast uiteraard een goede prijs-prestatie verhouding, het feit dat BWise een oplossing biedt voor het beschrijven van de achterliggende processen en procedures. Hierin heeft BWise een forse voorsprong doordat het al 10 jaar actief is in het maken van standaard software voor bedrijfsondersteunende procesbeschrijvingen en rapportages.

Over BWise

BWise is een innovatief Nederlands softwarebedrijf dat oplossingen levert voor de beheersing van strategische prestaties van een organisatie. Meer dan 1200 bedrijven en overheidsinstanties in binnen- en buitenland gebruiken de BWise-oplossing, waaronder Aalberts Industries, DSM, TPG, ASR Groep, Corus Group, Connexxion, Achmea, VNU, ASML en Rabobank.

Meer informatie is te vinden op http://www.bwise.nl

Meer informatie voor de redactie:

BWise

Annemarie Mikkers, Marketing en Communicatie specialist

telefoon +31 (0)73 646 4911

e-mail: annemarie.mikkers@bwise.nl