Provincie Overijssel

Digitaal loket: een muisklik verwijderd van subsidie, vergunning en ontheffing

De provincie Overijssel opent op 10 mei haar digitale loket. Subsidies op het gebied van zorg en cultuur zijn eenvoudig via dit loket op de site van de provincie Overijssel aan te vragen. Ook bevat het loket informatie over alle vergunningen en ontheffingen van de provincie. Het loket, te vinden opdeze site, wordt officieel geopend door ict-gedeputeerde Carry Abbenhues in het provinciehuis te Zwolle.

Met de opening van het loket is niet alleen de documentatie voor een aanvraag digitaal beschikbaar gekomen, maar ook staan er digitale aanvraagformulieren voor subsidies op het gebied van welzijn, (jeugd)zorg en cultuur op het loket. Met behulp van dit formulier kunnen bezoekers van het loket er gauw achter komen of ze voor subsidie in aanmerking komen.

De bedoeling is om na deze pilot rond het beleidsveld zorg en cultuur ook andere provinciale beleidsvelden via dit loket te ontsluiten met online aanvraagformulieren. Het gaat dan niet alleen om subsidies, maar ook om zaken als bijvoorbeeld vergunningen en ontheffingen. Met behulp van een digitaal loket kan de provincie aanvragers 24 uur per dag, 7 dagen per week van informatie voorzien.

In de loop van 2004 zijn alle Overijsselse producten onder het loket te vinden en ook de invoering van een digitale handtekening is een stap die dan genomen wordt.

Naar het loket
© 2004 Provincie Overijssel