Brussels Airlines


10/05/2004 > 450 jonge piloten kandidaat voor een job bij SN Brussels Airlines

Ruim 450 jonge piloten hebben zich de voorbije maanden kandidaat gesteld voor een job bij SN Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij heeft 7 openstaande vacatures voor cockpit personeel en legde een nieuwe wervingsreserve aan.

"We zijn zeer tevreden dat er zoveel dynamische en gemotiveerde jonge mensen interesse hebben om bij SN Brussels Airlines aan de slag te gaan", zegt CEO Peter Davies. "Al deze mensen worden duidelijk aangetrokken door het succes van onze maatschappij. We geven iedereen een eerlijke kans tijdens onze selectieprocedures die zowel openstonden voor kandidaten zonder als voor kandidaten met ervaring."

Van de 450 kandidaten werden er de voorbije dagen 120 opgeroepen voor een interview. De kandidaten die positief geëvalueerd worden na dit selectiegesprek worden uitgenodigd voor psychotechnische proeven. "Nadien volgt nog een test in de vliegsimulator", legt trainingsmanager Commandant Arno Broes uit. " Wie aangeworven wordt krijgt vervolgens een kwalificatietraining en volgt lijntrainingsprogramma. Bedoeling is dat de eerste nieuwe piloten vanaf begin juli aan de slag gaan."

Over SN Brussels Airlines:

SN Brussels Airlines is de Belgische full-service luchtvaartmaatschappij met zetel in Brussel die voor haar klanten de poort opent naar Europa, Afrika en de Verenigde Staten. De maatschappij, die meer dan 1.850 medewerkers telt, staat borg voor meer dan 285 stipte vluchten per dag naar 53 Europese en 15 Afrikaanse steden, alsook voor 1 dagelijkse vlucht tussen Brussel en Chicago en 22 daarop aansluitende bestemmingen in de Verenigde Staten. Vanaf 16 mei 2004 wordt ook een lijnvlucht Brussel - New York aangeboden. De moderne vloot van SN Brussels Airlines bestaat uit 38 vliegtuigen met een business en economy class afdeling. SN Brussels Airlines heeft samenwerkingsakkoorden met gereputeerde partners. Sinds 14 december verbindt SN Brussels Airlines ook dagelijks de luchthaven van Zaventem en Parijs Noord met de hogesnelheidstrein Thalys.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij:

Geert Sciot, Vice-President Communication

Cédric Leurquin, Manager External Communication

Tel.: +32 (0)2 723 84 00
Fax : +32 (0)2 723 84 09
GSM : +32 477 77 49 11 +32 475 42 55 07

Email: gsciot@brusselsairlines.com - cleurquin@brusselsairlines.com