Gemeente Soest

Verslagenheid groot

Datum: 10/05/2004

Verslagenheid groot in Soest

Zaterdagmorgen vroeg is het raadslid Gerard van den Deijssel (48 ) plotseling overleden. Hij was als deelnemer aan een delegatie uit Soest en Zeist op de terugreis van een werkbezoek aan een voormalige luchtmachtbasis in Engeland. Hij was als geboren en getogen Soester zeer nauw betrokken bij het beschermen van groen en milieu en zorgde er altijd voor goed op de hoogte te zijn. Hij maakte dan ook deel uit van de fractie van Gemeentebelangen Groen Soest.

In kleine kring was het bekend dat hij problemen had met zijn gezondheid. Dat weerhield hem er niet van zeer actief en alert te zijn als raadslid. Maar dat niet alleen, hij was duaal raadslid avant la lettre, zeer betrokken bij het wel en wee van de Soester inwoners. Zijn plotseling overlijden wordt dan ook door de leden van de Raad, het College en ambtelijke medewerkers als een schok ervaren.

Het politieke werk wordt tot nader bericht stil gezet. Er worden geen openbare bijeenkomsten gehouden zodat de geplande commissievergaderingen zijn geannuleerd. College en raadsleden komen in beslotenheid bijeen om hem te gedenken.

In de loop van de week wordt bekend gemaakt hoe van de heer Gerard L. van den Deijssel afscheid kan worden genomen.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer