Gemeente Soest

Zomerschoon

Datum: 10/05/2004

Zomerschoon in Soest/Soesterberg 10 t/m 12 mei

De week van maandag 10 tot en met zaterdag 15 mei 2004 staat in Soest en Soesterberg in het teken van de actie Zomerschoon. Zomerschoon is een opruim-, herstel- en opknapactie om de buurt waarin men woont groener, gezelliger, schoner en veiliger te maken.

De actieweek wordt maandag 10 mei om 10.15 uur op muzikale wijze geopend door wethouder H.L. Witte en gemeentesecretaris mevrouw L.A.M. Bakker. Samen met bewoners en medewerkers van de gemeente zullen zij een 'Zomerschoonorkest' vormen. Daarbij maken zij gebruik van allerhande schoonmaakmaterialen, zoals bezems en afvalcontainers, om muziek te maken. Daarna gaan ze wijk Smitsveen in om op te ruimen.

Gedurende de hele week van 10 t/m 15 mei 2004 zijn er op diverse plaatsen in Soest en Soesterberg Zomerschoonactiviteiten:
* Van maandag 10 t/m donderdag 13 mei gaan medewerkers van de gemeente Soest dagelijks de wijk in om schoon te maken. Voor de meesten van hen betekent dat achter het bureau vandaan om zich nu eens op een andere manier samen actief in te zetten voor Soest. De werkzaamheden zullen bestaan uit opruimen van zwerfvuil, schoffelen, aanplanten van vaste planten en schoonmaken van speelplaatsen en straatmeubilair.

* Op donderdag 13 mei rijdt raadslid Annet Oostrom mee op de vuillader van het RMN

* Op vrijdag 14 mei gaan de basisscholen de wijken in voor Zomerschoon. Klik hier voor een overzicht van de schoolactiviteiten.

* Zaterdag 15 mei is bewonersdag. Op vele plaatsen steken bewoners samen de handen uit de mouwen. Klik hier voor een overzicht van bewonersactiviteiten.

U bent van harte welkom om bij de opening van de Zomerschoonweek en de diverse activiteiten aanwezig te zijn. Wilt u meer weten over Zomerschoon? Neem dan contact op met wijkcoördinator Benike van der Ploeg via ploeb@soest.nl

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer