Stadsdeel Zeeburg

Wijziging in portefeuilles stadsdeelwethouders

Het dagelijks bestuur van Zeeburg heeft besloten om de taken onderling enigszins anders in te delen. Het onderwerp Verkeer en Vervoer wordt door Tjeerd Herrema overgedragen aan Jan Hoek. Op zijn beurt geeft Jan Hoek de taak Buurtbeheer door aan Tjeerd Herrema. Het onderdeel Financiën gaat van Ilhan Tuna naar Jan Hoek. De portefeuille van Fatima Elatik blijft onveranderd.

Tussenbalans bestuursakkoord
Aanleiding voor deze nieuwe indeling is de tussenbalans van het bestuursakkoord na twee jaar, welke recentelijk heeft plaatsgevonden. Tijdens de opmaak van de balans heeft het dagelijks bestuur geconcludeerd dat er al veel afspraken van het bestuursakkoord in gang zijn gezet en dat deze deels ook al worden uitgevoerd. Vooruit kijkend verwacht het dagelijks bestuur dat met name het welzijnsbeleid en de organisatie daarvan de komende twee jaar veel bestuurlijke aandacht zal vergen. Een ander aspect dat naar voren komt is dat de verbetering van de sociale accommodaties in het stadsdeel een van de belangrijke bestuursprioriteiten is, welke nog sterk in ontwikkeling is.

Meer aandacht voor welzijn en cultuur
Met de nieuwe indeling schept het dagelijks bestuur ruimte om in de toekomst veel aandacht te besteden aan het welzijnsbeleid en haar bijbehorende activiteiten. Ook wordt de nieuwe indeling benut om het cultuurbeleid van Zeeburg intensief op de kaart te zetten. De wijziging in taken is per 1 mei 2004 ingegaan.

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zeeburg: Jan Hoek, Fatima Elatik, Tjeerd Herrema en Ilhan Tuna.

Portefeuilleverdeling
De volledige portefeuilleverdeling van het dagelijks bestuur ziet er nu als volgt uit.

* Tjeerd Herrema (voorzitter, PvdA)
Algemene Zaken, Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Buurtbeheer, Economische Zaken, Coördinatie Stedelijke Vernieuwing, Europees programma D2, Openbare Orde en Veiligheid.
* Jan Hoek (1e vice-voorzitter, GroenLinks) Openbare Ruimte (inrichting en beheer), Parkeren, Groen, Milieu, Water, Coördinatie IJburg, Verkeer en Vervoer, Financiën.
* Ílhan Tuna (2e vice-voorzitter, D66)
Personeel en Organisatie, ICT, Coördinatie Cyburg, Bestuurlijke Vernieuwing, Welzijnsbeleid en voorzieningen, exclusief jeugd en jongeren, Migrantenorganisaties, Vrijwilligersbeleid, Cultuur, Sport.

* Fatima Elatik (PvdA)
Onderwijs, Jeugd- en Jongerenbeleid (0 - 23 jaar), Kinderopvang, Coördinatie Grote Stedenbeleid.